Aşçılık öğrencileri umut verdi

 

 

Uludağ Üniversitesi Harmancık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, 16. İstanbul Uluslararası Mutfak Günleri yarışmasından madalyalarla döndü. Öğrenciler, yarıştıkları kategorilerde 1 altın, 6 gümüş ve 4 bronz madalya getirdi.

İstanbul’da 21-26 Şubat 2018 tarihleri arasında düzenlenen 25 ülkeden 400’ü yabancı olmak üzere toplam 2000 yarışmacı aşçının 70 kategoride yarıştığı yarışmaya, Harmancık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Yılmaz Sever önderliğinde katılan öğrenciler, 25’i yabancı 100 kişiden oluşan jüri önünde yaptıkları yemeklerle 1 altın, 6 gümüş, 4 bronz madalyaya layık görüldü.

Restoran Tatlı Tabağı Kategorisinde Çikolatalı Milföy ile Özcan Öztürk altın, Panna Paradise ile Nur Sena AKYOL gümüş; Makarna Kategorisinde Deniz Mahsullü Raviolli ile Hakan ARSLAN gümüş madalya aldı. Harmancık MYO’lu genç aşçılar, ekip olarak da Yılın En İyi Üniversitesi Ekip Yarışmasında Et Tartar, Gömlek Yağına Sarılı Kuzu Fileto ve Cennet Limonu tatlısıyla gümüş madalyaya layık görüldü. Modern Türk Mutfağı Ekip kategorisinde yarışan öğrenciler Oğuzcan Sekitarla, Hakan Arslan, Büşra Çolak ve Özcan Öztürk ise gümüş madalya almaya hak kazandı.

Öğrenciler ayrıca, Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışmasında da Enginar Sefası, Beğendili Mutancana ve Çikolatalı Baklava ile bronz madalya kazandı. Modern Türk Mutfağı ekibinde Özcan Öztürk, Semih Erdem, Şeyda Çiçek ve Hakan Arslan yarıştı.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [02-Mar-2018]

Haber Görüntüleme : 3.061 - 0