Uludağ Üniversitesi’nden Somali üniversitesine akademik destek

 

                                                                  

Uludağ Üniversitesi, Somali’nin yeni üniversitelerinden Jazeera Üniversitesi’ne akademik ve bilimsel destek sağlayacak. İki taraf arasında imzalanan protokol sayesinde Somali’deki üniversitenin akademik kadrosunun yetiştirilmesi, ihtisas eğitimlerinin planlanması ve akademisyen desteği Uludağ Üniversitesi tarafından verilecek.

Somali’nin başkenti Mogadişu’da kurulan Jazeera Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Salad İbrahim Fidow, UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ı ziyaret etti. Ziyarette iki üniversite arasında işbirliğinin geliştirilmesi için protokol imzalandı.

TIP, ZİRAAT VE MÜHENDİSLİK ALANINDA AKADEMİK KADROLAR YETİŞTİRİLECEK

Törende konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Somali’yi kardeş ülkelerden birisi olarak gördüklerini ve eğitim kalitesinin geliştirilmesi için ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı. Jazeera Üniversitesi’nin ülkedeki büyük üniversitelerden birisi olduğunu kaydeden Rektör Yusuf Ulcay; “Rektörümüzle birlikte Halen Somali Jazeera Üniversitesi bünyesinde kurulmuş olan Tıp, Ziraat ve Mühendislik fakültelerinin ihtiyaç duyduğu akademik kadroların yetiştirilmesi konusunda çalışmalar yapacağız. Bu kapsamda üniversitemiz imkânları ölçüsünde yüksek lisans ve doktora öğrencisini kabul edecek, bu öğrencilerden bir kısmının belirli sürelerde yabancı uyruklu asistan statüsünde çalıştırabilecek. Yüksek lisans ve doktora yaptırılacak öğrencilerin Bursa’da Türkçe öğrenimlerinin yaptırılabilmesi için de çalışmalar yürüteceğiz” diye konuştu.

TÜRKİYE MODELİ İLE KALKINACAĞIZ

Jazeera Üniversitesi Rektörü Prof. Salad İbrahim Fidow ise üniversitesine verdikleri desteklerden dolayı tüm Uludağ Üniversitesi yönetimine teşekkür etti. Ülkesindeki eğitim kalitesinin yükseltilmesi amacıyla Türkiye’deki üniversitelerle işbirliklerinin arttırılmasına büyük önem verdiklerini kaydeden Fidow, Somali’deki eğitimin Türkiye’deki üniversitelerin verdikleri bilimsel ve akademik destek sayesinde kısa sürede geliştirileceğine inandığını sözlerine ekledi.

Protokol imza töreninde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, YÖK Yürütme Kurulu eski Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatiboğlu hazır bulundu. İki üniversite arasında Mevlana Değişim Programı protokolünün de imzalandığı etkinliğin sonunda Rektör Ulcay, misafir meslektaşına Uludağ Üniversitesi Simülasyon ve İyi Hekimlik Merkezi’ni ve Tıp Fakültesi'ni gezdirerek burada yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-Şub-2018]

Haber Görüntüleme : 3.981 - 0