Uludağ Üniversitesi’ni seçen doktor adayları bursa doyacak

 

                                                                       

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay tarafından başlatılan ‘başarılı öğrencilere burs kampanyası’ her geçen gün büyüyor. Üniversitedeki tüm bölüm ve programları kapsayan kampanyada burs miktarı yıllık 2 milyon TL’yi geçti.

Uludağ Üniversitesi’nin 2 yıldır yürüttüğü burs kampanyasına her kesimden destek gelmeye devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay tarafından ilk olarak 2016 yılında startı verilen kampanya sayesinde üniversitedeki fakülte ve meslek yüksekokullarının yüzde 65’inde öğrenciler burs alabiliyor.

EN BAŞARILI ÖĞRENCİ AYRICA 750 TL DAHA ALACAK

Başarılı öğrencilerin Uludağ Üniversitesi’ni tercih etmeleri amacıyla başlatılan kampanyaya önceki ay 10 öğrenci ile katılan Bursalı Özel Ceylan International Hospital tarafından ikinci kez destek geldi. Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni seçecek en yüksek puanlı 10 öğrenciye daha hastane tarafından aylık 500 TL başarı bursu verilecek. 2018-2019 eğitim öğretim döneminde Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi veya Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni tercih edecek en yüksek puanlı 25’er öğrenci mezun oluncaya kadar aylık 500 TL başarı bursu alabilecek. Üstelik dönem sonunda sınıfını birincilik ile bitirmeye hak kazanan öğrenciye ayrıca 750 TL’lik bir burs daha verilecek. Başarı bursu protokolü UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Özel Ceylan International Hospital Hastane Müdürü Aşır Özen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berrin Tunca, Genel Sekreter Kemal Demirel, fakülte yöneticileri ve akademisyenlerin katılımı ile gerçekleştirildi.

EN YÜKSEK PUANLI 25’ER ÖĞRENCİ BURS ALABİLECEK

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, burs kampanyasının her geçen gün destek almaya devam ettiğini söyledi. Son iki yıldır giderek büyüyen bir kampanyayı oluşturmuş olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını vurgulayan Rektör Yusuf Ulcay; “Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimler Fakültesi için 2017 sonunda ve 2018 başında toplamda 5 protokol imzalamış olduk. Bu iki fakülteyi tercih edecek 25’er öğrencimize burs verebileceğiz. Bu da bizi tercih edecek öğrencilerin daha nitelikli olmasını vesile olacak. Emeği geçen herkese ve bizlere destek olan Bursalı firmalarımıza gönülden teşekkür ediyoruz. Protokol imzaladığımız firmalarımızla ilişkilerimizin sadece burs protokolünde kalmasından yana değiliz. Bu firmalarımızla bilimsel işbirliği de yapmak istiyoruz. Karşılıklı katma değer oluşturacak Ar-Ge projelerini de birlikte yapabilme şansımız var” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Özel Ceylan International Hospital Hastane Müdürü Aşır Özen ise yılsonunda mezun olacak tıp öğrencilerinin kendilerini ziyarete geldiğini ve bir müddet sohbet etme fırsatı yakaladıklarını kaydetti. Öğrencilere mezun olduktan sonra her zaman kapılarının açık olduğunu aktaran Hastane Müdürü Aşır Özen; “Öğrencilerimize en azından atamaları olana kadar iş ve staj imkânı sunabileceğimizi söyledik. Bizimle geçirecekleri sürenin kendilerine ciddi katkılar sağlayacağına inanıyorum. Üniversiteler kesinlikle bir eğitim yuvasıdır. Ancak özel sektörde bu işin tecrübe ve pratik tarafında önemli bir unsur olarak yer almaktadır. Genç arkadaşlarımız mezun olduktan sonra zor bir ortamla karşılaşacaklar. Burada biz de üzerimize düşen ne sorumluluk varsa yapmaya hazırız” dedi.

Protokol töreninde konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berrin Tunca da kampanyaya destek olan herkese teşekkür etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [05-Şub-2018]

Haber Görüntüleme : 3.347 - 0