Mesleki teknik eğitime yön veriliyor

Mesleki teknik eğitime yön veriliyor

Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile BTSO bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB) tarafından yürütülen Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) destekli “Mesleki Teknik Eğitimde Standartların Yükseltilmesi-Eğitimcilerin Eğitimi Projesi" başladı.

BTSO merkez binasında başlayan proje kapsamında bir dizi eğitim ve çalıştay yapılacak. Programın 14 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan bölümü ise, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda devam edecek.

Program kapsamında ilk olarak, moderatörlüğünü Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan'ın yaptığı “Mesleki Teknik Eğitimde Sorunlar ve Çözüm Önerileri” çalıştayı düzenlendi. BEBKA ve Uludağ Üniversitesi’nin de katkılarıyla gerçekleştirilen programda; Osmangazi ve Nilüfer ilçesinde bulunan meslek liselerinin Tekstil Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi ve Metal Teknolojisi bölümlerinin eğitimcilerine bilgiler verildi.

Programa, BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Fahrettin Gülener ve İlker Duran, Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök ile çok sayıda eğitmen katıldı.

“MESLEK VE TEKNİK EĞİTİMİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

BTSO Hizmet Binası’nda düzenlenen programda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, mesleki teknik eğitimin ülke ekonomisinin kalkınmasında öncü rol oynadığına dikkati çekerek, “Bu konuda herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek zorunda. BTSO olarak Bursa’da mesleki ve teknik eğitime her zaman destek veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz” dedi.

“MESLEKİ YETERLİLİĞE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, MESYEB’in Bursa’da hem çalışanların niteliği geliştirilmesine hem de iş sağlığı ve güvenliği konusunda sağlam zeminlerin oluşmasına büyük katkı sağladığını vurguladı. İlker Duran, “İş dünyasından nitelikli eleman konusunda ciddi talepler alıyoruz. Bu açıdan mesleki yeterlilik konusu bizim öncelik verdiğimiz alanlardan birisidir. Türkiye’ye örnek olan MESYEB ile çalışanlarımızın niteliğini artıracak çalışmalara devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“DİPLOMA SAHİBİ OLMAK YETMİYOR”

BTSO MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, Türkiye’de uzun yıllar mesleklere yönelik bazı yanlış algılamaların yaşandığını söyledi. Bu algıyı yıkmak için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğine dikkati çeken Karakök, bu noktada mesleki yeterlilik konusunun hayati bir önem taşıdığını vurguladı. Türkiye’de işsizlik değil, mesleksizlik sorununun yaşandığını ifade eden Karakök, “Mesleki teknik eğitimde bilgi önemli bir unsurdur. Beş yıldızlı diplomaya sahip olmanız, nitelikli çalışan olduğunuz anlamına da gelmiyor. Mesleki açıdan yeterliliklerin her zaman yenilenmesi gerekmektedir. Bu noktada BTSO MESYEB, iş dünyasına önemli fırsatlar sunuyor. Güney Marmara’nın tek sınav ve belgelendirme merkezi olan MESYEB ile çalışanların niteliklerinin uluslararası standartlarını yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi.

“NE İŞ OLSA YAPARIM DÖNEMİ BİTTİ”

Programın ikinci bölümünde Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, ‘Mevcut Mesleki ve Teknik Eğitim Modelindeki Aksaklıklar ve Çözüm Önerileri’ konusunda bilgiler paylaştı. Karahan, üniversite ve sanayi arasındaki güçlü işbirliğinin mesleki yeterlilik sürecine büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

MESYEB eğitmeni Muhammed Karaman da, 25 Mayıs 2015 tarihi itibariyle tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu hale getirildiğini hatırlatarak,  artık Türkiye’de ‘ne iş olsa yaparım’ döneminin bittiğine dikkat çekti.

Ayrıca programda eğitmenler Ünsal Akkaya ve Neşe Başsoy, BTSO MESYEB’in çalışmaları, sınav ve belgelendirme süreci ile ilgili sunum yaptı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [09-Kas-2015]

Haber Görüntüleme : 2.520 - 0