Uludağ Üniversitesi’nden 60 öğrenciye YÖK Bursu

 

Yüksek Öğretim Kurulu tarafından 2016 yılında başlatılan ve 100 alanda 2000 doktora öğrencisi yetiştirmeyi hedefleyen proje kapsamında Uludağ Üniversitesi toplam 9 farklı disiplinde 60 bursuyerin desteklenmesi hakkını kazandı.

Yapılacak lisansüstü sınavlarıyla YÖK 100/2000 bursu kapsamında 60 Doktora /Bütünleşik Doktora öğrencisine Biyomalzeme ve Doku Mühendisliği, Yenilenebilir Enerji Kaynakları / Teknolojileri (Güneş Enerjisi, Rüzgar Enerjisi, Jeotermal, Hidrogüç), İnsan - Bilgisayar Etkileşimi, Göç Çalışmaları, Yoksulluk Çalışmaları, Uluslararası Güvenlik ve Terör, Moleküler Patoloji, Metabolizma ve Kronik Hastalıklar (Obezite, Diyabet ve Ateroskleroz) ve Moleküler Farmakoloji ve İlaç Araştırmaları alanlarında burs verilecektir. Yukarıda belirtilen bu 9 alandan herhangi birisinde tez yapmak isteyen öğrenciler ilgili Enstitü başkanlıklarına başvurabilecekler.

Enstitülerde oluşturulacak jüri tarafından mülakata alınacak öğrencilerden kazananlar burs alabilecekler. Burs miktarı doktora süresince 4 yıl, bütünleşik doktora süresince 5 yıl olarak belirlendi. Burs programından yararlanan bursiyerler isterlerse sigorta primlerini yatırarak sigorta yaptırabilecekler ya da daha sonra burs aldıkları yıllar için sigorta ödeyebilecekler.  YÖK 100/2000 bursu alan öğrenciler diğer kurum ve kuruluşlardan ve TÜBİTAK projelerinde bursiyer olarak görev alarak burs alabilecekler. Bursiyerler ilgili bölümlerde veya araştırma merkezlerinde çalışmalarını sürdürecekleri için uygun çalışma ortamları sağlanacak.

Burs Programından

  1. Uludağ Üniversitesinde Doktora/Bütünleşik Doktora programına kayıtlı olan ancak tezini almamış Uludağ Üniversitesi öğrencileri,
  2.  Bu dönem doktora/Bütünleşik doktora programına başvuracak yeni öğrenciler
  3. Diğer üniversitelerde Doktora/Bütünleşik doktora programına kayıtlı olan ancak Uludağ Üniversitesine yatay geçiş yapacak tezini almamış yeni öğrenciler başvuruda bulunabilir.

Uludağ üniversitesinde öğrenci olan başvuru yapacak adaylar başvuru formunu doldurarak ilgili enstitülere başvurabilirler. Bu dönem doktora/Bütünleşik doktora için başvuracak adaylar on-line kayıt sırasında taleplerini yapabilirler. Yatay geçiş yapacak öğrenciler dilekçelerinde 100/2000 bursu için taleplerini belirtmelidirler.

100/2000 YÖK Doktora Burs Programına başvurabilmek için öğrencilerden aşağıdaki şartlar aranır:

a) T.C. vatandaşı olmak.

b) Doktora programı için yüksek lisans derecesine sahip olmak. Bütünleşik doktora programı için lisans derecesine sahip olmak.

c) Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin ve başvuru yapılacak yükseköğretim kurumunun belirlediği başvuru ve kabul şartlarını taşıyor olmak.

ç) Burs için 657 sayılı kanuna tabi çalışanlar ve herhangi bir devlet veya vakıf üniversitesinde akademik kadroda çalışanlar dışındaki kamu/özel kurumlarda çalışanlar başvuru yapabilir. Ancak bu bursiyerlerin burs miktarı normal burs miktarının 1/3 kadarı olarak belirlenmiştir. Burs miktarı 2000TL olarak belirlenmiştir.

d) Halen devlet yükseköğretim kurumunda doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olmak.

e) Bu ilana başvurmuş olanlar YÖK 100/2000 doktora bursuna başvurmuş sayılacaktır.

Başvuru için detaylı bilgi Enstitü Müdürlüklerinden elde edilebilir.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Oca-2018]

Haber Görüntüleme : 6.337 - 0