Geleceğin insan kaynakları yöneticileri Uludağ Üniversitesi’nde yetişiyor

 

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Güney Marmara Şubesi ve Uludağ Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) işbirliğinde, insan kaynakları istihdamına katkı sağlamak ve öğrencilerin mesleki açıdan gelişimine destek olmak amacıyla 5’incisi düzenlenen ‘Geleceğin İK’cıları - İnsan Kaynakları Programı’ sertifika töreni ile son buldu.

Programda Mühendislik, İİBF, Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji ve Psikoloji öğrencileri yanı sıra bu yıl Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık öğrencileri de ilk kez yer aldı. Program yaklaşık 2 ay sürdü ve 60 öğrenci eğitim gördü. Sertifika törenine Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, PERYÖN Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Gül, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Memet Zencirkıran, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

FARKLI YETKİNLİKLER GEREKİYOR

Eğitimden beklenen verimliliğin ve niteliğin elde edilmesi için sosyal talep ile işgücü arasında uyumun sağlanmasının önemine değinen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, bu tür programların önem kazandığını dile getirdi. Yüce; “İş hayatına atıldığınız zaman diplomanızda yazılan, eğitim aldığınız meslek dışında birtakım farklı yetkinlikleri de elde etmeniz gerekiyor. İşgücünün doğru yönlendirilmesi ve planlanması açısından insan kaynakları konusu çalışma hayatında önemli hale geliyor. Katıldığınız bu programlar size iş hayatına yönelik doğru düşünmeyi ve düşündüğünüzü harekete geçirmeyi gösteriyor” dedi.  

PERYÖN Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Gül ise, ‘Geleceğin İK’cıları – İnsan Kaynakları Programı’ projesinin üniversite ve sanayi işbirliği konusunda önemli bir adım  olduğunu ifade etti. Alınacak eğitimleri, hedefler doğrultusunda belirlemek ve üniversitelerde bulunan bilimsel eğitimlerden yararlanmak gerektiğini vurgulayan Gül; “Geleceğin İK’cıları projesi artık bir marka haline geldi. Öğrencilerin katkılarıyla sağlam temeller oluşturuldu. Programın 5. sinin düzenlenmesinden dolayı büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Memet Zencirkıran da İnsan Kaynakları Programı’nın öğrencilere özel sektörden üst düzey yöneticilerle bir araya gelme fırsatı sağladığına işaret etti. İş hayatına yönelik farkındalıkların arttırıldığını vurgulayan Zencirkıran, öğrencilerin okul sonrası kariyerlerine yönelik önemli bir vizyon kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [05-Oca-2018]

Haber Görüntüleme : 3.287 - 0