Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden kanser hastalarına robotik kemoterapi

 

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi, kanser tedavisi gören hastalara verilen kemoterapiyi robotlar yardımı ile hazırlayacak. 'Robotik Kemoterapi İlaç Hazırlama Sistemi' adı verilen uygulama ile hasta başına yılda en az 50 bin liralık ilaç tasarrufu sağlanacak.

UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yakında hizmete girecek Robotik Kemoterapi İlaç Hazırlama Sistemi ile ilaçlar insan eli değmeden hazırlanıp hastalara verilecek. Sistemle ilgili bilgi veren UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başeczacısı Funda Alper, uygulamanın Bursa ve Güney Marmara'da ilk olduğunu belirterek, "Kanser tedavisi gören hastalara verilen kemoterapi ilaçları daha önceden yarı otomatik sistemle çalışanlarımız tarafından hazırlanıyordu. Hastanemizde yeni kurulan ve önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan Robotik Kemoterapi İlaç Hazırlama Sistemi ile ilaçlar tamamen kapalı ortamda, insan eli değmeden, robotlar tarafından hazırlanacak. Aynı zamanda bu sistem sayesinde ilaç tasarrufu da sağlanacak” dedi.

GÜNLÜK 120 HASTA İÇİN İLAÇ HAZIRLAYACAK

Uludağ Üniversitesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Sertaç Yılmaz ise sitotoksik ilaçların hazırlanış süreçlerinde en güvenli sistemin, robotik sistemler olduğunu vurguladı.  Doç. Dr. Yılmaz, "Bu sebeple biz de hastanemizde bu en güvenli yöntem olan robotik sistemi tercih ettik. İlaçlardan da tasarruf ediliyor, hiçbir ilaç boşa gitmiyor, en son damlasına kadar robotlar içinden alabiliyorlar. Şu an en ileri teknoloji bu olduğu için Uludağ Üniversitesi'nde robotik sistemi kullanmayı tercih ettik. Bu sistem kemoterapi alacak olan günlük yaklaşık 120 hasta için ilaç hazırlayabilecek kapasiteye sahip" diye konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Ara-2017]

Haber Görüntüleme : 4.399 - 0