Uludağ Üniversitesi TTO, TÜBİTAK’ın partneri oldu

Uludağ Üniversitesi TTO, genç girişimcilere rehberlik edecek

Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, iş fikirlerinin katma değere dönüşmesi amacıyla TÜBİTAK öncülüğünde hayata geçirilen Bireysel Genç Girişim Programı 1. Aşama süreçlerini yürütmek üzere uygulayıcı kuruluş olarak seçilme başarısını gösterdi.

TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim Programı (BİGG) 1. Aşama Uygulayıcıları imza töreni, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katılımıyla TÜBİTAK binasında gerçekleştirildi. Toplantıya Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile birlikte, Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) yöneticileri de katıldı.

Rektör Ulcay, “Paydaşların süreçlere dahil edilmesi yeni bir sinerji oluşturacak”

Törende konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü ve Uludağ Üniversitesi TTO A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Farklı kurumlar tarafından yürütülmeye çalışılan girişimcilik destekleri, artık belirlenen uygulayıcı kuruluşların çatısı altında koordineli bir şekilde yürütülecek. Türkiye’mizin en büyük zenginlik kaynağı olan ülke insanımızın girişimci potansiyelini güce dönüştürmek,  girişimcilerimize rehberlik etmek ve onları desteklemekle mümkündür” ifadelerini kullandı. Rektör Ulcay, TÜBİTAK Teknogirişim Sermaye Desteği Programı ile sermaye desteğinin artırılmasının ve girişimcilik ekosisteminde yer alan paydaşların da süreçlere dahil edilmesinin farklı ve yeni bir sinerji oluşturacağına inandığını belirtti.

Girişimcilerin iş planları artık daha nitelikli hazırlanacak

Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Etkin sonuçlar almak adına iş fikirlerini şirketleşmeye dönüştürmek için en önemli basamak olacak iş planları, artık daha nitelikli bir şekilde hazırlanacak. İş fikirlerinin katma değere dönüşmesi noktasında, Bireysel Genç Girişim Programı 1. Aşama süreçleri yürütmek üzere seçilen uygulayıcı kuruluşlardan biri olarak Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş.’nin seçilmesinden gurur ve mutluluk duyduk. Uludağ Üniversitesi için belirlediğimiz 3. Nesil Üniversite vizyonumuzla Bursa’mızın ve Türkiye’mizin geleceğine daha büyük bilimsel ve üretime dönük katkılar yapmayı hedefledik. Yeni vizyonumuz doğrultusunda yeniden yapılandırdığımız Teknoloji Transfer Ofisi’miz de bilginin katma değerli üretime dönüşmesi noktasında üniversitemiz ile iş dünyamız ve girişimcilerimiz arasında kuracağı işbirlikleriyle sonuç odaklı çalışmalara imza atacak” şeklinde konuştu.

BİGG Programı’nı TÜBİTAK'ın desteklediği 17 kuruluş yürütecek

Yenilenen Bireysel Genç Girişim Programı için seçilen uygulayıcı kuruluşların imza töreninde konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık,  Türkiye'nin kendi teknolojisini geliştirmesinin önemine vurgu yaparak, teknolojinin ve girişimciliğin gelişmesi için her türlü katkıyı sağladıklarını belirtti.

Teknogirişim Sermayesi Desteği programına büyük önem verdiklerinin altını çizen Bakan Işık, bu program kapsamında yüzlerce yeni şirketin kurulduğunu ve bu yıl daha fazla kişiye destek vermek istediklerini söyledi. Işık, Bireysel Genç Girişim Programının ilk aşamasını artık TÜBİTAK'ın değil, TÜBİTAK'ın destekleyeceği 17 kuruluşun yürüteceğini kaydetti. Işık, sözleşme imzalanacak 17 uygulayıcı kuruluşa da gösterdikleri işbirliğinden dolayı teşekkür etti.

Şirketlerin uluslararası rekabet gücü artacak

Toplantıda program hakkında bilgi veren TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik, “Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nda özel sektör ve girişimci odaklı bir Ar-Ge ve yenilik ekosistemi geliştirilmesi için önemli kararlar alınmıştı. TÜBİTAK son 3 yılda özel sektöre yönelik desteklerini hem çok çeşitlendirdi hem de finansman boyutunu iyileştirdi. BiGG Programıyla kurulan başlangıç firmaları yine TÜBİTAK’ın veya diğer kurumların özel sektöre yönelik programlarına başvurarak girişimlerini büyütme imkânına sahip olmaktalar. BiGG ile girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini teknoloji odaklı başlangıç firmaları kurarak yenilikçi ürünlere dönüştürebilmeleri için iş fikrinden pazara kadar olan faaliyetlerini destekliyoruz. Bu sayede de uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve süreçleri geliştirebilen ve teknoloji tabanlı başlangıç firmalarının kurulmasını desteklemiş oluyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından uygulayıcı kuruluşlarla imza töreni gerçekleştirildi.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [29-Tem-2015]

Haber Görüntüleme : 2.181 - 0