En büyük “engel” sevgisizlik

 

Uludağ Üniversitesi’nde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde düzenlenen etkinlikte engelliler hem eğlendi hem de engellilere yönelik etkili mesajlarla farkındalık yarattı.

Uludağ Üniversitesi Özel Eğitim Topluluğu ile Uludağ Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi'nin ortaklaşa düzenlediği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Programa Uludağ Üniversitesi Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Fikri Pala, Engelli Birimi Koordinatörü Dr. Sıdıka Parlak, öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, Uludağ Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özge Eliçin, Aktivist Milli Sporcu Samet Şahin, İŞİTENDER Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Çakır ve Uludağ Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Yüksek Lisans öğrencilerinin oluşturduğu Grup Brothers ekibi katıldı.

Programda konuşan Yrd. Doç. Dr. Özge Eliçin, engellerin nasıl oluştuğunu, Türkiye'de engellilere yönelik yapılan çalışmalara değindi. Konuşmalarının sonunda ise engellerini aşmış olan ünlü sanatçılardan örnek veren Eliçin, “Aslında engeller elde, gözde veya kulakta değil. Asıl engeller kalplerde. En büyük engel ise sevgisizliktir” dedi.

Aktivist Milli Sporcu Samet Şahin  ise yaptığı konuşmada, engelleri nasıl aştığını anlattı. 2005 yılındaki bir trafik kazasından sonra omurilik felci olan Şahin, tekerlekli sandalye ile yaşamanın ne gibi zorlukları olduğuna değindi. “Bana engelli, özürlü, sakat demenizin hiçbir önemi yok, önemli olan bizleri anlamanız” şeklinde konuşan Şahin, hayatında yaşadığı birçok zorluğu anlattı.

İŞİTENDER Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Çakır yaptığı konuşmada “En büyük korkum başımdaki bir cihazla dolaşmaktı ancak şu anda en iyi arkadaşım bu cihaz haline geldi. Artık tüm sesleri duyabiliyor ve ayırt edebiliyorum. Hatta evimde otururken sokak lambasının cızırtısını bile duyabiliyorum. Bizler sadece toplumda kabul görmek istiyoruz. Tek bir günde değil tüm günlerde hatırlanmak istiyoruz” dedi.

“GRUP BROTHERS” KONSERİ

Alışılmışın dışında bir program olan bu etkinlikte, programın son bölümünde Uludağ Üniversitesi Eğitim Bilimleri’nde müzik alanında yüksek lisans yapan öğrencilerden oluşan “Grup Brothers” sahne aldı. Birbirinden güzel parçalarla izleyicileri coşturan Grup Brothers ekibine Uludağ Üniversitesi Özel Eğitim Topluluğu danışmanı Yrd. Doç. Dr. Bilgehan Eren de eşlik etti. Aynı programa Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Furkan Gökten de bağlaması ile katıldı. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [05-Ara-2017]

Haber Görüntüleme : 4.126 - 0