Atatürk ve Gençlik Anıtı eski ihtişamına kavuştu

 

Uludağ Üniversitesi’nde 1999 tarihinde yapılan ve yıllar içerisinde eskimeye yüz tutan Atatürk ve Gençlik Anıtı, yenilenerek 10 Kasım törenlerine hazır hale getirildi.

Yaklaşık 18 yıldır yenileme ve tadilat çalışması yapılmayan Uludağ Üniversitesi Şehit Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir Tören Alanı’ndaki Atatürk ve Gençlik Anıtı’nın, ayrıntılı bir temizlik ile ilk günkünden çok daha iyi hale getirildiğini belirten UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, anıtın 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası’na yetiştirildiğini vurguladı. Rektör Yardımcısı Mehmet Yüce, anıtın aynı yerinde ve çok daha sağlam şekilde duracağını kaydetti.

Geçen zaman içerisinde anıtta ciddi zararlar oluştuğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce; “Yapı İşler ve Teknik Daire Başkanlığımız tarafından yapılan inceleme sonucunda anıt kaplaması olan diyabaz mermerinin sökülmesinin, altındaki gevşek ve statik olarak yeterli güvenliğe sahip olmayan bozulmuş beton sıvanın kazınmasının, altından çıkan ana taşıyıcı betonun tamir harcı ile tamir edilerek yeniden diyabaz ile kaplanmasının uygun olacağı görüşüne varılmıştır. Bu amaçla onarım ihalesi yapılarak işe başlanmıştır. Söküm, tamir ve yeniden kaplama imalatları tamamlandıktan sonra Atatürk ve Gençlik Heykelinin içindeki paslanmış demir ve çelik imalatın bakımı yapılmış ve anıt yeniden eski yerine yerleştirilmiştir” dedi.

Rektör Yardımcısı Yüce, çalışmalar sonunda Uludağ Üniversitesi’ne ve Bursa’ya yakışır bir Atatürk Anıtı’nın ortaya çıkarıldığını aktardı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [07-Kas-2017]

Haber Görüntüleme : 4.279 - 0