Öğrenci
Personel
Rektör'den
Arşiv
Hızlı Erişim
Bilgi Paketi
Hastane Randevu Sistemi
ULUYÖS 2018
English

Gıda Mühendisliği Bölümü, kalitesiyle bir ilki başardı

Haber Tarihi : 24-10-2017
Uludağ Üniversitesi

 

Akademik kalite iyileştirme faaliyetlerinden güç alarak kalite yönetim sistemini uygulamaya ve her bir sürecinde yaşatmaya karar veren Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümü,  daha önce sahip olduğu ISO 9001:2000 Kalite Belgesi’ni, ISO 9001:2008 versiyonu ile güncelledi. Gıda Mühendisliği Bölümü, ülkemiz üniversiteleri içinde bölüm bazında ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemini ilk uygulayan bölüm oldu.

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Utku Çopur, sürekli gelişim ve öğrenci memnuniyeti anlayışından hareketle, 2006 yılında büyük özveriyle başlattıkları kalite yönetim çalışmalarını 2007 yılında tamamlayarak, “Certification International Ltd.” tarafından yapılan denetim sonucunda ISO 9001:2000 Kalite Belgesi’ni aldıklarını hatırlatarak, “Üniversiteler topluma karşı yol gösterici olma ve insan kaynağını eğiterek, sürekli iyileşmeye katkı sağlama konusunda önemli bir misyon üstlenmiş kurumlardır. Bu temel yaklaşımdan hareketle Gıda Mühendisliği Bölümü Akademik Kurulu, 2000 yılında üniversitemiz genelinde başlatılan akademik kalite iyileştirme faaliyetlerinden güç alarak kalite yönetim sistemini uygulamaya ve her bir sürecinde yaşatmaya karar vermiştir.  Bu anlayışın uzantısı olarak güncel bir versiyon olan ISO 9001:2008 Kalite Belgesi’ni 17 Temmuz 2017 tarihinde tekrar aldık. Ülkemiz üniversiteleri içinde bölüm bazında ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemini ilk kez uygulayan bölüm olmanın da haklı gururunu yaşamaktayız” dedi.

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemini uygulayarak; eğitim-öğretim, araştırma ve hizmetlerde sürekli iyileştirme süreçlerinde davamlılığı sağlamayı amaçlıyor.

 



HABER ARŞİVİ (Tüm Haberler)