Türkçe Öğretim Kursunu tamamlayan öğrenciler sertifikalarını aldı

Uludağ Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin 29 Eylül 2014 tarihinde başlayan Türkçe Öğretim Kursunu başarıyla tamamlayan 100 öğrenci sertifikalarını aldı.

Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezinde düzenlenen törene 44 farklı ülkeden gelen öğrenciler 9 aylık eğitimin sonunda öğrendikleri Türkçe ile şarkılar söyleyerek, şiirler okuyarak, konuşmalar yaptı.

Uludağ Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Salih Pay ve Müdür Yardımcısı Okt. Gülnaz Berberoğlu 28 Eylül 2015 tarihinde Türkçe öğretim kurslarının başlayacağını ve deneyimli kadrosuyla 170 öğrenci sayısının 300’e çıkarmayı planladıklarını belirtti.

Merkezlerinde sadece Türkçe öğretmediklerini Türk kültürünü, tarihini ve  yaşamını da öğrettiklerini anlatan eğitmenler, Uludağ Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin Bursa'nın dünyaya açılan kapısı olduğunu anlattı.

Sertifika töreninden sonra Uludağ Üniversitesinin yeni yemekhanesinde sertifika almayı hak edenlere ve davetlilere iftar yemeği düzenlendi.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [24-Tem-2015]

Haber Görüntüleme : 2.484 - 0