Uludağ Üniversitesi, gelecek 20 yılın hedeflerini gazetecilerle paylaştı

Yeni bir kurumsal ufuk belirleyen Uludağ Üniversitesi, ‘3. Nesil Üniversite’ hedefine ulaşmak için emin adımlarla ilerliyor. Bu kapsamda kent dinamikleriyle istişare toplantıları düzenleyen Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, bu kez de Bursa medyası yöneticileri ile buluştu.

Uludağ Üniversitesi yönetimi Bursa’daki akademik oda temsilcileri, sivil toplum örgütleri, işadamları, duayen öğretim üyeleri ve medya mensuplarıyla görüşerek üniversiteyi kentle birlikte daha iyi yönetebilmenin planlarını yapıyor.

Medya yöneticileri ile bir araya gelen Prof. Dr. Yusuf Ulcay, gazetecilerin görüşlerini aldı, dört yılda yapmayı planladıkları projeleri ve bu konuda aldıkları mesafeyi paylaştı.

Rektörlük binası B salonunda gerçekleşen toplantıya Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Prof. Dr. Eray Alper, Prof. Dr. Mehmet Yüce, Genel Sekreter Doç. Dr. İsmail Sağlam, yerel ve ulusal medya temsilcileri katıldı.

"20 YILLIK PLAN HAZIRLANIYOR"

Uludağ Üniversitesi'nin önümüzdeki 20 yıllık master planını profesyonel bir ekibe hazırlattıklarını belirten Rektörü Prof. Dr. Ulcay, bunun Eylül ayı sonunda tamamlanacağını anlattı. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, tüm fakültelerin Görükle Kampusü'ne taşınacağını, daha kaliteli bir eğitim için öğrenci sayısı 60 binden 30 binlere çekeceklerini ve Açık Öğretim Programları ile uzaktan eğitime geçmeyi hedeflediklerini de belirtti.

Hukuk Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi'ni Görükle'deki kampüse taşıyacaklarını, Meslek Yüksek Okulları ve Denizcilik Fakültesi haricinde tüm fakültelerin ana kampüste olacağını ifade eden Prof. Dr. Yusuf Ulcay, "Eski Fen Edebiyat Fakültesi binası ve Eğitim Fakültesi'nin Spor Bölümü yıkılacak. Ziraat Fakültesi'nin iki bloğu güçlendirilecek. Hazırlanan master plan tüm kesimlerle tartışılıp bir karara varılacak. Sosyal Yaşam Merkezi ile öğrencilerin zamanlarını daha fazla kampüste geçirmesini sağlayacağız" diye konuştu.

İYİ HEKİMLİK UYGULAMASI BAŞLIYOR, TIP FAKÜLTESİ BÜYÜYOR

İyi Hekimlik Uygulamasının kamu üniversiteleri arasında ilk kez Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde hayata geçirileceğini vurgulayan Prof. Dr. Ulcay, "İyi Hekimlik Uygulaması ile Tıp Fakültesi'nde eğitim canlı denek veya hasta üzerinde değil, simülatör ve robot üzerinde gerçekleştirilecek. Riski sıfır bir eğitim olacak. Devlet üniversiteleri arasında ilk bizde olacak. Binası bitmek üzere, Ekim ayındaki açılışa yetiştireceğiz" diye konuştu.

Tıp Fakültesi konusunda da müjdeler veren Rektör Prof. Dr. Ulcay, "50 yataklı Hasta Yakınları Oteli projesini Bursa Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Bir ay içinde temeli atılacak. Önümüzdeki yıl otel işletmeye alınacak. Üniversite hastanemiz ciddi şekilde büyüdü. Acil servis, yetersiz bir alanda hizmet veriyor. Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu’na genişleyecek olan alanımızı gösterdik ve desteğini aldık. Buna göre bir çalışma içine giriyoruz. İki hayırsever işadamımızın da desteği söz konusu. Kapalı alana sıkışan klinik ve poliklinikleri ek binaya taşıyacağız. 2 yıl içinde bu inşaat bitmiş olacak" dedi.

“DİZİ SENARİSTLERİ İLE GÖRÜŞECEĞİZ"

Meslek Yüksek Okulları ile ilgili kamuoyundaki algıyı da değiştirmek istediklerini ifade eden Prof. Dr. Yusuf Ulcay, "Biz doğru yerlere, doğru programlar açmayı hedefliyoruz. Bazı programları kapatacağız. 700 sanayici ile anket yaptık. İşadamları 2 yıllık meslek yüksekokullarından mezun ara eleman, yani teknik adam istiyor. İşi bilen ve pratiğini yapmış eleman istiyorlar. 1 tane mühendis ihtiyacı yanında, 10 tane ara eleman ihtiyacı var.  Bunun için algıyı değiştirmek istiyoruz. Uzay ve Havacılık Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakültesi'ni de açacağız. Geleceğin meslekleri arasında gösterilen Trafik ve Yangın Mühendisliği için İnşaat Fakültesi ve Makine Mühendisliğinde programlar açabiliriz" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Ulcay, Uludağ Üniversitesi ile ilgili hedefinin doktora ve master yapan öğrenci sayısını katlamak olduğunu, bunlar için kampüs içinde 1.000 tane lojman inşa ederek üniversiteden 24 saat kopmadan bir hayat sürmelerini sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.

Sohbet havasında gerçekleşen toplantıda Rektör Prof. Dr. Ulcay gazetecilerin önerilerini dinledi.

Toplantıya katılan Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı “Türkiye’nin en güçlü yerel basını Bursa’da. Üniversitemizin böyle bir toplantı yapması çok önemli” diyerek Rektör Prof. Dr. Ulcay’a düzenlediği organizasyon nedeniyle teşekkür etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-Tem-2015]

Haber Görüntüleme : 3.223 - 0