KÜSİ’den "Ar-Ge ve Dijital Devrim" Sunumu

 

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası'nda (GTSO), Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) ile "Ar-Ge ve Dijital Devrim" konusunda sunum yapıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı (BSTB), Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Bursa İl Temsilciliği ile Bursa BSTB İl Müdürlüğü tarafından, KÜSİ Strateji ve Eylem Planı çerçevesinde 2016 yılı başından itibaren Bursa ve civarındaki sanayi kuruluşlarına ve Kamu kurumlarına düzenlenen resmi ziyaretler kapsamında, sanayi kuruluşlarımızın Ar-Ge faaliyetleri yoluyla teknolojik seviyelerini yükseltmelerine ve yüksek katma değerli teknolojik ürünler geliştirmelerine katkı sağlamaya çalışılmaktadır.

Bursa KÜSİ Çalışma Gurubu olarak sanayinin Endüstri 4.0 konusundaki farkındalığını geliştirmek de hedefler arasında yer almaktadır.

ULUTEK Genel Müdürü & KÜSİ İl Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Kanık programda yaptığı konuşmada, "Düne göre bugün iyiyiz. Bununla beraber daha iyi noktaya gelmek zorundayız. Ülkemizde Ar Ge kültürü gelişiyor. Türkiye üniversitelerle bu işbirliğine girerek önemli aşama kaydediyor." dedi.

Elektronik Mühendisi Tuncer Hatunoğlu ise insanlığın tarım toplumuna geçişinin, yerleşik düzene geçişini beraberinde getirdiğini ifade etti.

Bundan sonraki önemli aşamanın bilinç çağı olduğunu söyleyen Hatunoğlu, şunları söyledi:

"İnsanlığın sosyal refahının artmasıysa Sanayi Devrimi'nin yolu açıldı.1900'lerde ise Endüstri Devrimi gerçekleşmiş. Günümüzdeyse, insanlık dördüncü devrimini gerçekleştiriyor. Yani dijital sanayi devrimi. Almanya insansız üretim ve buna uygun fabrikalar yapmak adına 200 milyar avro harcadı. Makine makineyle, robot robotla, makine robotla haberleşecek ve buna göre üretim veya teslimat yapacak. 'Endüstri 4.0' ile ülkemizde Ar-Ge kültürü gelişiyor. Gelişen dünyaya uyum sağlamamız gerekir. Bu nedenle acilen teknolojik gelişimi sağlamamız gerekiyor."

Programda konuşan GTSO Başkanı Kemal Akıt, GTSO olarak, eğitime önem verdiklerini belirterek, "Sunumla, nitelikli sanayiye geçişte Ar-Ge'nin önemini ortaya çıkaracak." diye konuştu.

Toplantıya GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akıt, GTSO Meclis Başkanı Paşa Ağdemir, GTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Mehmet Yıldırım, Nurettin Hocaoğlu, GTSO Yönetim Kurulu Üyeleri A. Ergin Erenoğlu, Şefik Yılmaz, GTSO Genel Sekreteri Agâh Arda, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, diğer kamu ve kuruluşların temsilcileri ve oda üyesi firmalar katıldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Tem-2017]

Haber Görüntüleme : 2.826 - 0