Prof. Dr. İlker Parasız vefat etti

Prof. Dr. İlker Parasız vefat etti

Türkiye’de para politikası ve teorisi denince ilk akla gelen isimlerden olan Uludağ Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi, Merkez Bankası eski Meclis Üyesi ve Merkez Bankası Başkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Mustafa İlker Parasız (72) tedavi gördüğü hastanede 25 Ekim Pazar günü vefat etti.

Prof. Dr. İlker Parasız için, 27 Ekim 2015 Salı günü saat 09.00’da Uludağ Üniversitesi İİBF önünde tören yapılacak. Parasız, doğduğu yer olan Kütahya’da, Ulucami’de kılınacak öğle namazından sonra Ahi Erbasan Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

PARASIZ’IN ÖZGEÇMİŞİ
1943 yılında Kütahya’da doğan Parasız, lisans eğitimini AnkaraÜniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde, yükseklisans eğitimini ise Fransa'da Montpellier Üniversitesi Hukuk ve Ekonomi Fakültesi’nde tamamladı. Aynı üniversiteden doktora derecesini alan Parasız, 1975 yılında doçent, 1980 yılında ise profesör unvanlarını kazandı.

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nde 40 yılı aşkın süredir öğretim üyeliği yapan ve çok sayıda öğrenci yetiştiren Parasız’ın birçok yayınlanmış kitabı bulunuyor.

Prof. Dr. Mustafa İlker Parasız, iki çocuk babasıydı.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Eki-2015]

Haber Görüntüleme : 5.305 - 0