Uludağ Üniversitesi Tanıtım Günleri devam ediyor

 

Uludağ Üniversitesi’nin düzenlediği Tanıtım Günleri’ne öğrenci adayları ve aileleri yoğun ilgi gösteriyor. 22 Temmuz’a kadar sürecek etkinlik sayesinde Bursa’da eğitim görmek isteyen öğrencilere Uludağ Üniversitesi tanıtılıyor.

Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde iki yıldır gerçekleştirilen Tanıtım Günleri’nde Uludağ Üniversitesi’ni tercih etmek isteyen öğrenciler ağırlanıyor. Kurulan stantlarda tüm fakülte, bölüm ve sosyal imkânlar hakkında tanıtımlar yapılıyor. Etkinlik sayesinde üniversite hakkında misafirlere detaylı bilgiler verebildiklerini söyleyen UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, son iki yıldır öğrenci profillerinde gözle görülür bir yükseliş bulunduğunu belirtti.

İYİ BİR EĞİTİM İÇİN ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ…

LYS sınavında derece yapan ve ilk 100’e giren 9 öğrencinin geçen yıl Uludağ Üniversitesi’ni tercih ettiğini açıklayan Rektör Yusuf Ulcay; “Üniversitemizi her alanda bir üst basamağa çıkarmaya çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günlerde Uludağ Üniversitesi’ni Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesi arasına sokmak için çalışacağımızı söylemiştik. Biz sadece okulun görüntüsünü değil, akademik ve öğrenci kalitesini de yükseltmek istiyoruz. Bunun için de gereken tüm çalışmaları yapıyoruz. Öğrenci kalitesinin geliştirilmesi adına gerek burs gerekse de eğitim ve sosyal imkânlarımızı arttırıyoruz. Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin en çok tercih edilen ilk 10 üniversitesi arasına girdik. Sosyal medyada ve internette en çok aranılan 8 üniversiteden birisi olduk. Özellikle tercih döneminde Türkiye’nin her yerinden öğrencilerimiz üniversitemizi görmeye ve bilgi almaya geliyor. Bizler de öğrencilerimize ayrıntılı bilgi verebilmek adına Tanıtım Günleri adı altında güzel bir etkinlik organize ettik. Buraya gelen öğrencilerimize fakültelerimiz, bölümlerimiz, programlarımız ve diğer imkânlarımız hakkında bilgiler veriyoruz. Geçtiğimiz yıl yakaladığımız yükseliş oranlarını bu yıl da devam ettirebilmek adına elimizden geleni yapıyoruz. Modern binalarda, donanımlı akademisyenler ile kaliteli bir üniversite eğitimi almak isteyen tüm öğrencilerimizi Uludağ Üniversitesi’ne bekliyoruz. Ayrıca böylesi önemli bir organizasyonun düzenlenmesinde emekleri geçen başta Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger hocamıza ve tüm ekip arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ BENİM İÇİN FIRSAT

UÜ Tanıtım Günleri’ni babası ile birlikte ziyaret eden 18 yaşındaki Gizem Sarsınlar, gerçekleştirilen organizasyon sayesinde kafasındaki tüm soru işaretlerine cevaplar bulabildiğini söyledi. Bursalı olduğunu ve ailesinin yanında lisans eğitimi almak istediğini belirten Gizem, “Uludağ Üniversitesi benim için gerçekten güzel bir tercih olacak. Hem ailemden uzaklaşmak zorunda kalmayacağım hem de Türkiye’nin önemli üniversitelerinden birisinde eğitim alma şansına sahibim. Tercihlerimi yaptım. Eğer kazanırsam burada okumak beni çok mutlu edecek” dedi.

HAYALİM MÜHENDİSLİK OKUMAK

Tanıtım Günleri’nin bir diğer ziyaretçilerinden olan Hilal Hoşöz ise mühendislik eğitimi almak istediğini ve kendisi için en uygun üniversitenin Uludağ Üniversitesi olduğuna karar verdiğini söyledi. LYS puanının Uludağ Üniversitesi’nde okumak için yettiğini söyleyen Hilal Hoşöz, “Ailemle birlikte buraya gelerek Mühendislik Fakültesi hakkında bilgiler aldık. Gerçekten hem imkânlarını hem de vereceği eğitimi beğendik. Benim hayalim endüstri mühendisliği okumak. Uludağ Üniversitesi’nde bu hayalimi gerçekleştirmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Uludağ Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz’a kadar devam edecek. Üniversite hakkında bilgi almak isteyen öğrenciler ve aileleri hafta içi her gün saat: 10.00 ile 17.00 arasında UÜ Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde kurulan stantları ziyaret edebilir.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [19-Tem-2017]

Haber Görüntüleme : 5.391 - 0