Atatürk ve Gençlik Anıtı eski ihtişamına kavuşturuluyor

 

Uludağ Üniversitesi’nde 1999 tarihinde yapılan ve yıllar içerisinde eskimeye yüz tutan Atatürk ve Gençlik Anıtı, yenilenerek eski görüntüsüne kavuşturuluyor.

Yaklaşık 18 yıldır yenileme ve tadilat çalışması yapılmayan Uludağ Üniversitesi Şehit Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir Tören Alanı’ndaki Atatürk ve Gençlik Anıtı’nın, ayrıntılı bir temizlik ile ilk günkünden çok daha iyi hale getirilmesi planlanıyor. Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce tarafından yapılan açıklamaya göre; 20 Ağustos’ta tamamen bitirilmesi planlanan yenileme çalışmasıyla anıt aynı yerinde ve çok daha sağlam şekilde duracak.

Üniversite yönetimi tarafından çeşitli tarihlerde yapılan tespitler ve gelen uyarı raporlarına göre anıtta ciddi zararlar oluştuğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce; “Yapı İşler ve Teknik Daire Başkanlığımız teknik elemanlarınca yapılan inceleme sonucunda anıt kaplaması olan diyabaz mermerinin sökülmesinin, altındaki gevşek ve statik olarak yeterli güvenliğe sahip olmayan bozulmuş beton sıvanın kazınmasının, altından çıkan ana taşıyıcı betonun tamir harcı ile tamir edilerek yeniden diyabaz ile kaplanmasının uygun olacağı görüşüne varılmıştır. Bu amaçla onarım ihalesi yapılarak işe başlanmıştır. Diyabaz ve altındaki sıvanın sökülebilmesi için Atatürk ve Gençlik heykelinin kaplamaya oturan kısmının geçici bir süreyle sökülmesi zorunlu olmuştur.  Söküm, tamir ve yeniden kaplama imalatları tamamlandıktan sonra Atatürk ve Gençlik Heykelinin içindeki paslanmış demir ve çelik imalatın bakımı yapılarak yeniden eski yerine yerleştirilecektir” dedi.

Rektör Yardımcısı Yüce, 145 bin TL’ye mal olan çalışma sonunda Uludağ Üniversitesi’ne ve Bursa’ya yakışır bir Atatürk Anıtı’nın ortaya çıkarılacağını söyledi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [04-Tem-2017]

Haber Görüntüleme : 4.047 - 0