Kazakistan Avrasya Üniversitesi ile öğrenci ve öğretim üyesi değişimi

Kazakistan Avrasya Üniversitesi ile öğrenci ve öğretim üyesi değişimi

Uludağ Üniversitesi, imzalanan protokoller uyarınca çeşitli üniversitelerle öğrenci ve öğretim üyesi değişimini sürdürüyor.

Kazakistan’ın başkenti olan Astana kentinde faaliyet gösteren ve ülkenin köklü üniversitelerinden biri olan L. N. Gumilev Avrasya Devlet Üniversitesi ile Uludağ Üniversitesi’nin Farabi Değişim Anlaşması kapsamında öğrenci ve öğretim üyesi değişimi devam ediyor.

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi davetlisi olarak L. N. Gumilev Avrasya Devlet Üniversitesinde doktora  eğitimini sürdüren Aigul Yeginbayeva, Beknur  Izenbayev  ve Altynbek Zhakupov, İlköğretim Bölümü’ne gelip görevlerine başladı.

Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü’nde iki ay boyunca coğrafya derslerini takip edecek olan doktora öğrencileri, bir yandan bilimsel araştırmalarını diğer yandan da doktora tez çalışmalarını, kendi üniversitelerinde daha önce demografi ve coğrafya derslerini vermiş olan Doç. Dr. Emin Atasoy’la birlikte sürdürecek.

Konuk doktora öğrencileri ile Doç. Dr. Emin Atasoy, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru’yu ziyaret ederek iki kardeş üniversite arasındaki işbirliği olanaklarını görüştü.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [22-Eki-2015]

Haber Görüntüleme : 2.340 - 0