Öğrencilere insan kaynaklarını yönetme eğitimi

 

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Güney Marmara Şubesi ve Uludağ Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) işbirliğinde, insan kaynakları istihdamına katkı sağlamak ve öğrencilerin mesleki açıdan gelişimine destek olmak amacıyla 4’üncüsü düzenlenen “Geleceğin İK’cıları – İnsan Kaynakları Programı” sertifika töreni ile son buldu.

Sertifika törenine Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce,  Kariyer Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Memet Zencirkıran, PERYÖN Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Gül, programa katkı veren eğitimciler ve eğitim alan öğrenciler katıldı.

İnsan Kaynakları yönetiminin her sektör için büyük önem arz ettiğini, bu kaynağı verimli kullanamayan çok sayıda kurumun önemli sorunlar yaşadığını dile getiren Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, “Gelecekte önemli konumlarda sizler olacaksınız ve insan yönetiminin ne kadar stratejik bir önem taşıdığı noktasında deneyim elde edeceksiniz. İnsan kaynağı noktasında ülkemizin önemli bir potansiyeli var ancak bunu iyi yönetmek gerekiyor. Ülkemizin gelecek hedeflerine ulaşabilmesi için sizin gibi genç ve dinamik beyinlerin bu planlamayı ve yönetimi iyi yapmasına ihtiyaç var” dedi. 

PERYÖN Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Gül, ‘Geleceğin İK’cıları’ projesinin öğrenciler açısından önemli fırsatlar sağlayabileceğini ifade ederek, “Ülkemizde kariyer planlamaları genelde okul bittikten sonra yapılmaya başlanıyor ve maalesef hayal kırıklıkları da peşi sıra gelebiliyor. Bizler, öğrencilerimizin eğitim süreci devam ederken, iş hayatına adapte olmalarını istiyoruz. Bu noktada programımızın oldukça fayda sağladığını görüyoruz” şeklinde konuştu. ‘Geleceğin İK’cıları’ projesinin bir marka haline geldiğini de dile getiren Barış Gül, projenin bugünlere gelmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Projenin öğrencilerin mesleki açıdan gelişimine katkılar sağladığını söyleyen Kariyer Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Memet Zencirkıran da, “PERYÖN ile 4’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz ve  50 öğrencinin eğitim aldığı  “Geleceğin İK’cıları- İnsan Kaynakları Programı” öğrencilerimizin, okul hayatının ardından kariyer planlamalarını etkin bir şekilde yapabilmelerine olanak sağlıyor. Öğrencilerimiz, bir yandan İK sektörünü tanırken, diğer yandan da iş hayatına hazırlanıyor” diyerek PERYÖN Güney Marmara Şubesi’ne teşekkür etti.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [08-Haz-2017]

Haber Görüntüleme : 4.698 - 0