TÜBİTAK, 1511 proje çağrılarını tanıttı

TÜBİTAK, "1511-Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programı" kapsamında açtığı 21 proje çağrısını akademisyenlere ve sanayicilere tanıttı.

Bursa’dan çağrı kapsamında hazırlanan proje sayısının arttırılmasına destek vermek amacıyla Uludağ Üniversitesi Proje Yönetim Merkezi ve Teknoloji Transfer Ofisi tarafından organize edilen TÜBİTAK 1511 çağrı tanıtım ve bilgilendirme günü etkinliği,  Mete Cengiz Kongre Kültür Merkezi’nde 100’den fazla katılımcı ile gerçekleşti.

TÜBİTAK TEYDEP’ten gelen uzmanlar, çoğu sanayiden gelen katılımcılara, program kapsamında bilgi ve iletişim teknolojileri, enerji, gıda, makina imalat, otomotiv ve sağlık konularındaki çağrı başlıkları hakkında bilgi vererek,  başarılı bir 1511 projesinin nasıl hazırlanacağını anlattı.

Bilgilendirme etkinliğinde ayrıca ERMAKSAN ve MAY-AGRO firmaları tarafından 1511 deneyimleri paylaşıldı, olası proje ortaklıkları için üniversite-sanayi ikili görüşmeleri yapıldı.

Haber Tarihi : [21-Eki-2015]