Uludağ Üniversitesi, Bursalı şehitleri unutmadı

 

Uludağ Üniversitesi Senatosu, aldığı karar ile Bursa merkezindeki ve ilçelerindeki 18 salonuna şehitlik mertebesine yükselen 18 vatan evladının ismini verdi.

Uludağ Üniversitesi, vatan ve milletin bekası için kendisini siper eden ve bu uğurda hayatlarını kaybeden Bursalı şehitleri unutmadı. UÜ Senatosu aldığı karar ile şehitler Polis Memuru Hüseyin Akyüz, Jandarma Uzman Onbaşı Cengiz Poyraz, Jandarma Uzman Onbaşı Sinan Yaylı, Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan, Özel Harekat Polis Memuru İlyas Kaygusuz, Jandarma Er Bahadır Aydın, Piyade Uzman Çavuş Ferhat Demir, Piyade Sözleşmeli Er Yunus Yılmaz, Polis Memuru Ayhan Duğan, Jandarma Er Sefa Uzun, Polis Memuru İbrahim Akın, Muharebe Astsubay Kıdemli Çavuş Feyyaz İlhan, Hv. Sav. Astsubay Üstçavuş Mehmet Koray Pınar, Jandarma Uzman Çavuş Cemil Turan, Jandarma Uzman Çavuş Samet Aktaş, Piyade Uzman Çavuş Zeki Uğur, Piyade Binbaşı Bülent Albayrak’ın isimlerini üniversite içerisinde yer alan salonlara verdi.

Düzenlenen törene şehit yakınları ve gazilerin yanı sıra Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Ahmet Hacıoğlu, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, İl Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin, ASAL Bölge Başkanı ve Garnizon Komutanı Per. Alb. Mustafa Tetik, İl Müftüsü İzani Turan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Süleyman Gün, rektör yardımcıları, dekanlar ve üniversite personeli katıldı.

KÜÇÜK: ŞEHRİN EN GÜZEL YERİ ŞEHİTLİKTİR

Törende konuşan Bursa Valisi İzzettin Küçük, tüm şehitleri rahmet ve hürmetle andıklarını söyledi. Gazilere uzun ve sağlıklı bir hayat dilediğini kaydeden Vali İzzettin Küçük; “Ateş düştüğü yeri yakar. Hiçbir teselli cümlesi de bu acıyı dindiremez. Ancak şehit ailelerimiz şunu bilsin ki; şehitlerimiz önce sizin evlatlarınızdı veya eşiydi. Şehit olduktan sonra ise artık bu milletin evladı oldular. Onların şanını, ismini yüceltmek bizim boynumuzun borcudur. Her vesileyle, her mekanda öncelikle onların ismini yücelteceğiz. Onların emanetlerine sahip çıkmak da bizim boynumuzun borcudur. Bizim geleneğimizde, değerlerimizde bu en güzel şekilde vardır. Şehrin en güzel yeri şehitliktir. En güzel türküler şehitlerimiz için yakılmıştır. Hangi vesile ile olursa olsun tüm dualarımızda şehitlerimizi anmadan önce amin demeyiz. Bugün de bu kıymetli kadirşinaslığı gösteren ve değerlerimize uygun bir davranış gösteren Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve yöneticilerimiz çok güzel bir iş yapmışlardır. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

ULCAY: GÖNLÜ ÜLKE SEVGİSİYLE DOLU GENÇLER YETİŞTİRMEK BİZİM GÖREVİMİZ

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise geride gözü yaşlı anneler, babalar, kardeşleri, eşler ve çocuklar bırakarak toprağa düşen şehitlerin her birinin ismini ilelebet yaşatmanın boyunlarının borcu olduğunu söyledi. Bu makama ulaşan vatan evlatlarının, devlet ve milletin birliğinin teminatı olduklarını vurgulayan Rektör Yusuf Ulcay; “. Uludağ Üniversitesi olarak evlatlarımızın aziz hatırasını yaşatmak adına bir adım daha attık. 15 Temmuz direnişinin sembol isimlerinden Şehit Ömer Halisdemir’in ismini yerleşkemizdeki meydana vermiştik. Şimdi de üniversitemizin Bursa merkezindeki ve ilçelerindeki 18 salonuna, şehitlik mertebesine yükselen 18 evladımızın ismini verdik. Üniversite olarak devletimizin yanında, milletimizin hizmetinde çalışmaya ve üretmeye devam ederken, gönlü ülke ve millet sevgisiyle dolu gençler yetiştirmek de en önemli görevimizdir. Ayrıca vatanımızı ve bağımsızlığımızı canları pahasına savunurken yaralanan tüm gazilerimize de saygılarımı ve şifa dileklerimizi sunuyorum. Şehit ailelerimize sesleniyorum: Bir kardeşiniz, bir büyüğünüz olarak gerek şahsımın gerekse de Uludağ Üniversitesi’nin kapılarının her zaman sizlere açık olduğunu bilmelisiniz” diye konuştu.

HACIOĞLU: TARİHTEN DERS ALMAYANLAR, GELECEĞE GÜVENLE BAKAMAZLAR

İl Jandarma Komutanı Tuğg. Ahmet Hacıoğlu da yaptığı konuşmasında milli değerler açısından bakıldığında şehitlik makamının şereflerin en büyüğü olduğuna işaret etti. Bu inanış nedeniyle de binlerce yıldır Türk bayrağının bu topraklarda dalgalandığını ve dalgalanmaya devam edeceğini aktaran Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu; “Şahadet şerbetini içerek Peygamber makamında yerini alan şehitlerimize bir kez daha şükranlarımızla anıyoruz. Yine yüce Türk milletinin her bir ferdinin kalbinin en güzel yerinde de yerlerini almışlardır. Ancak bize düşen görev de onları tarihe mal etmek ve her vesilede anmaktır. Çünkü geçmişinden ders almayan ve tarihini bilmeyen milletler geleceğe güvenle bakamazlar. Bizim görevimiz bunu yerine getirmektir. İşte bu noktada gerçekten de bugüne kadar vatan ve millet noktasında hassasiyetini yakından bildiğimiz ve saygı duyduğumuz Sayın Rektörümüze 40 yıllık bir asker olarak, Türk Silahlı Kuvvetler adına, Türk Jandarma Teşkilatı adına şükranlarımızı sunuyoruz. Vatan ve bayrak uğruna, yüce Türk milleti uğruna toprağa eşini, evladını, abisini, babasını toprağa veren tüm şehit yakınlarımıza bir kez daha minnetlerimizi iletiyorum. Şehitlerimizin ruhu şad olsun” şeklinde konuştu.

KARABURUN: ALLAH HEPİMİZE NASİP ETSİN

Bursa Milletvekili Bennur Karaburun konuşmasında ‘bayrakları bayrak yapan kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır’ dizesinin kendisini her zaman çok derinden etkilediğini vurgulayarak; “Şehitlik çok önemli bir kavram. Allah hepimize nasip etsin. Hepsine ne kadar minnet duysak azdır. Vatanı olmayanların yarını olmaz. Rabbim şahadetlerini kabul etsin” dedi. Büyükşehir Başkanvekili Abdülkadir Karlık da şehitlik makamının çok büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Tüm şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını belirten Karlık; “Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Mekânları cennet olsun. Bu millet kendilerini sonsuza kadar saygıyla anacaktır. Gazilerimize de acil şifalar ve sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.

ŞEHİT EŞİ DOKTORDAN DUYGULANDIRAN KONUŞMA

Törende sahneye çıkan Şehit Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın Uludağ Üniversitesi’nde çalışan doktor eşi Gaye Çelikcan da ateşin düştüğü yeri yaktığını söyledi. Eşinin şehadetinin ardından bu kelimenin anlamını daha iyi anladığının altını çizen Gaye Çelikcan; “Ateş düştüğü yeri yakıyor. Katıldığım şehit törenleri, şehit ailelerini ziyaret etmek eşimle bizim en büyük görevlerimizden birisiydi. 6 Eylül 2015’te eşim şehadet mertebesine yükseldi. Ateş düştüğü yeri tamamen yaktı ve yakmaya devam ediyor. Zaman her şeyin ilacıdır. Bunu biliyoruz. Zaman her şeyin ilacı ama inanın bunun değilmiş. Geçen zamanın üstüne bir bu kadar daha geçse, 100 yıl daha geçse, hiçbir şeyin değişmeyeceğini şu gün şu zaman, şu saniye yaşıyorum ve yaşamaya ailem ve çocuklarımla birlikte devam ediyoruz. Hayat devam ediyor. Ancak bununla birlikte bir nebze olsun şehit ailelerinin yaralarını sarmak adına çok değerli Uludağ Üniversitesi Senatosu’nun aldığı karar doğrultusunda şuan içinde bulunduğumuz salona benim çok değerli eşimin isminin verilmiş olmasından bir Uludağ Üniversitesi mezunu ve Uludağ Üniversitesi çalışanı olarak ne kadar minnet duyduğumu ve gururlandığımı sizlere anlatamam. Aldıkları kararlardan dolayı üniversitenin tüm yöneticilerine gönülden teşekkürlerimi iletiyorum. Tüm şehit ailelerini gayet iyi anlıyorum. Aynı zamanda Uludağ Üniversitesi, Bursa halkı ve tüm Türkiye halkına huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum”  dedi.

Tören konuşmalarının ardından etkinliğe katılan tüm şehit ailelerine Bursa protokolü tarafından anı plaketi takdim edildi. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-May-2017]

Haber Görüntüleme : 4.230 - 0