İnegöl MYO’dan “Engelsiz Moda Günü”

 

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Programı öğrencileri geleneksel yılsonu defilesinde podyumu engelli öğrencilerle paylaştı.

İnegöl MYO Tekstil Teknolojisi Programı öğrencileri bu yılki defilelerini  “Engelsiz Moda Günü” adı altında, dört kurumla işbirliği yaparak gerçekleştirdi. Milli Eğitim Bakanlığı,  Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Engelliler Federasyonu, Özel Yıldırım Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi’nin katkılarıyla yapılan defile büyük ilgi gördü.

Hacı Mehmet Zorlu Özel Eğitim Merkezi salonunda yapılan defileye, İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Polat, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da katıldı.

Her yıl, hazırlanan tasarımları bir defileyle sunan öğrenciler,  bu kez Özel Yıldırım Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören engellilere özel kıyafet tasarımları yaptı. Tasarımlar yapılırken sık sık engelli öğrencilerle bir araya gelen öğrenciler, onları yakından tanıma fırsatı buldu. İnegöl MYO öğretim görevlileri Mürüvvet Mangut ve Neslihan Yürük’ün yürüttüğü proje kapsamında giysilerin dikiminde Vildan Amuk görev aldı.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [12-May-2017]

Haber Görüntüleme : 3.481 - 0