Uludağ’dan fidan dikme törenine çıkarma

Uludağ’dan fidan dikme törenine çıkarma

Bursa Valiliği tarafından Mudanya’da yanan ormanlık alanın yeniden yeşillendirilmesi amacıyla başlatılan kampanyaya 70 bin fidan ile büyük bir destek veren Uludağ Üniversitesi, fidan dikme törenine de yüzlerce öğrenci ve akademik kadro ile katılarak yanan ormanın yerine hep birlikte yenilerini dikti.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, yüzlerce öğrenci ve akademisyen kadro ile adeta çıkarma yaptığı fidan dikme töreninde kendi elleri ile kazdığı alanlara fidanları dikti. Kendisi ile birlikte fidan diken yüzlerce öğrenciye mutlaka doğa ile iç içe olmaları tavsiyesinde bulunan Rektör Yusuf Ulcay, “Günlük hayatın koşuşturmacası içerisinde kendinize zaman ayırmanın bir yolu da doğada bulunmaktır. Zaman zaman kendinizi stresli yada huzursuz hissederseniz mutlaka doğaya gidin. Stresinizi attığınızı göreceksiniz. Ben bizzat kendi evimin bahçesinde de fidan ve çiçek diyor, onlarla da mutlaka birebir ilgileniyorum. Ben bu şekilde çok rahatlıyorum. Sizlere de tavsiye ederim” dedi.

VALİ’DEN ÖZEL TEŞEKKÜR

Uludağ Üniversitesi’nin verdiği destek ve fidan dikim törenine yüksek katılım ile iştirak etmesi Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu da çok memnun etti. Rektör ve öğrenciler ile özel olarak bir araya gelen Vali Karaloğlu, “Sizleri ve hocalarınızı tebrik ediyorum. Bursa’ya ve doğaya sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum. Hep birlikte yanan bu ormanları en kısa sürede yeniden eski haline getireceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [19-Eki-2015]

Haber Görüntüleme : 2.080 - 0