Ziraat mezunları yeni öğrencilere sektörü anlattı

Ziraat mezunları yeni öğrencilere sektörü anlattı

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Mezunlar Derneği (UZİMED) ortaklığında gerçekleştirilen panelde sektördeki mezunlar öğrencilere kariyer tavsiyelerinde bulundu.

Türkiye’nin ve Bursa’nın önde gelen büyük firmalarının temsilcilerinin konuşmacı olarak katıldığı ‘Sektördeki Mezunlardan Kariyer Tavsiyeleri’ konulu panel, UÜ Ziraat Fakültesi Dekanlığı Prof. Dr. Ali Karabulut Amfisi’nde gerçekleştirildi.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper, mezunlar derneklerinin yapabileceği en önemli çalışmanın yeni gelen öğrencilere sektörü ve mesleği en iyi şekilde anlatacak programlar düzenlemesi gerektiğini vurguladı. Yeni öğrencilerin meslek ve kariyer konusunda kafasında soru işaretleri bulunmasının normal karşılanması gerektiğinin altını çizen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper, “Bugün yapılan panelin öğrencilerin kafasındaki soru işaretlerini gidermesi açısından son derece büyük önem taşıdığına inanıyorum. Özellikle henüz mesleğini, sektörün imkan ve ihtiyaçlarını bilmeyen öğrencilere hem sektörü tanıtmak hem de kariyer fırsatları hakkında bilgi vermek adına bu tarz panellerin gerçekleştirilmesi gerekiyor. Uludağ Üniversitesi yönetimi olarak bizler de bu amaçla yapılacak her türlü çalışmanın sonuna kadar yanında yer alıyoruz. Ben bugün gerçekleştirilen bu panelin düzenlenmesinde emeği geçenleri bir kez daha tebrik ediyorum. Mezunlar derneğinin yapacakları en önemli çalışmanın yeni öğrencilere böylesi paneller düzenlenmesi olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

UÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Bilgili ise yaptığı açılış konuşmasında bu etkinliklerin öğrencilere ve ileride yapacakları mesleklere büyük katkıları olacağını kaydetti. Dekan Bilgili, panelin düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen katılımcılara ve yoğun ilgi gösteren öğrencilere teşekkür etti. UZİMED Başkanı Prof. Dr. Köksal Yağdı da panelin öğrenciler için yol gösterici olması dileğinde bulundu.

‘Sektördeki Mezunlardan Kariyer Tavsiyeleri konulu panel, sektördeki farklı firmaların yetkililerin konuşmacı olarak katıldığı 3 farklı oturum şeklinde gerçekleştirildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [19-Eki-2015]

Haber Görüntüleme : 2.435 - 0