Rektör Ulcay’dan birlik çağrısı

Rektör Ulcay’dan birlik çağrısı

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Ülkemizin karşısında olanlara hep beraber dik, birlikte hareket ederek cevap vermemiz gerekiyor” dedi.

Patoloji Dernekleri Federasyonu, Türk Patoloji Derneği ve Sitapatoloji Derneği ortaklığında gerçekleştirilen 25. Ulusal Patoloji Kongresi ve 6. Sitapatoloji Kongresi, Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış töreni ile başladı. Kongrenin açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Patoloji Dernekleri Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Dilek Yılmazbayhan, Türk Patoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Büge Öz, Sitapatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Pınar Fırat, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

ULCAY, “ÜLKEMİZİN KARŞISINDA OLANLARA DİK DURARAK CEVAP VERELİM”

Açılış töreninde katılımcılara seslenen Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, sadece bir bilim dalında bile olsa 6 farklı derneğin bir araya gelerek federasyon oluşturmalarının sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi. Son günlerde yaşanan gelişmelere karşısında birlik ve beraberliğin daha çok savunulması gerektiğinin altını çizen Rektör Ulcay, “Biz Türkiye’mizi ileri götürmek adına her konuda ortak yanlarımızı bir araya getirerek beraber çalışmamız gerektiğini ve ülkemizin karşısında olanlara dik durarak cevap vermemiz gerekiyor. Birlikte çalışarak ülkemizi başarıya götürecek noktalarda birbirimize katkı koyarak çalışmamız gerektiğine canı gönülden inanıyorum. Patoloji Dernekleri Federasyonu çatısı altında Türk Patoloji Derneği ve Sitapatoloji Derneği işbirlikleri ile düzenlenen bu kongrede emeği geçen herkesi, özellikle federasyon oluşturup birlikte çalışma kültürünü toplumumuza ve kendi camianıza kazandırdığınız için hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt ise alanında önder iki büyük derneğin bir araya gelerek Bursa’da böyle bir kongre düzenlemelerinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Patoloji Dernekleri Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Dilek Yılmaz da oluşturmayı amaçladıkları güç birliğinin federasyon çatısı altında yakalanmaya çalışıldığını kaydetti. İki farklı kongrenin birleştirilmesinin de bu güç birliği için ilk adım olacağına işaret etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [15-Eki-2015]

Haber Görüntüleme : 2.304 - 0