Rektör’den çevre konferansında sigarayı bırakma çağrısı

Rektör’den çevre konferansında sigarayı bırakma çağrısı

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Sağlıklı bir yaşamdan bahsediyorsak, önce buna inanan bilim adamlarının öncülük etmesi ve sigarayı bırakması gerektiğine inanıyorum. Çevre konusunda verilecek en iyi mesajın sigarayı bırakmak olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası işbirliğinde gerçekleştirilen 11. Ulusal Çevre Mühendisliği Kongresi, UÜ Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış ile başladı. Kongrenin açılışına Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Köse, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, TMOOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Mert Güvenç, Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Eyüp Gül, UÜ Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seval Kutlu Akal Solmaz, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

“EN GÜZEL ÇEVRE MESAJI SİGARAYI BIRAKMAK OLUR”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, çevre mühendislerinin düzenlediği konferans üzerinden verilebilecek en iyi mesajın sigarayı bırakmak olacağının altını çizdi. Rektör Ulcay, “Bugün çevre mühendisliği konferansındayız. Çevre mühendislerinin düzenlediği kongrenin açılışını yapıyoruz. Ben bugün burada bulunan herkesten çevre mühendisliği üzerinden ileteceğiniz mesajın çevreyi daha iyi korumak adına sigarayı bırakmak olmasını ümit ediyorum. Sizleri de sigara bırakmaya devam ediyorum. Sigaradan dolayı aldığımız verginin en az yirmi katını bunun sağlığı için harcıyoruz. Sağlıklı bir yaşamdan bahsediyorsak önce buna inanan bilim adamlarının buna öncülük etmesi gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

“DOĞAYI KİRLETEREK KALKINMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Kentin tüm dinamikleri ile kapsayıcı bir büyüme planladıklarını söyleyen BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran ise konuşmasında, “Çocuklarımıza nefes alabilecekleri hava, içebilecekleri su, kullanabilecekleri toprak bırakma sorumluluğumuz var. O yüzden doğayı kirleterek kalkınmamız mümkün değil. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak yeşil büyüme projesini harekete geçirdik. Bu alanla ilgilenen ve çalışmalar yürüten konseyler kurduk. Yerel strateji belgeleri hazırladık ve ilgili kurumlara bir rapor halinde sunduk” şeklinde konuştu.

Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse ise katılımcıların başarılı bir kongre süreci geçirmeleri temennisinde bulunarak, organizasyonu gerçekleştiren herkese teşekkür ettiler.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [15-Eki-2015]

Haber Görüntüleme : 2.248 - 0