Afganistan ve Somali temsilcilerinden Rektör Ulcay’a ziyaret

 

Afganistan Ankara Büyükelçisi Dr. Amanullah Jayhoon ve Somali Ankara Maslahatgüzarı Abdulkadir Mohamed Nur, Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ı ziyaret etti. 

Büyükelçileri, yardımcılarıyla birlikte makamında ağırlayan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, dost ve kardeş ülkelerden daha çok öğrencinin Uludağ Üniversitesi’nde eğitim görmesini yürekten istediklerini ve ellerinden gelen her tülü desteği sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Topluluğu öğrencilerinin düzenlediği ‘Hariciye Günleri’nde konuşmak üzere Bursa’ya gelen diplomatlar, Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın konuğu oldular.

Ziyarette konuşan konuk büyükelçi Dr. Amanullah Jayhoon, ülkelerinin daha çok tıp, ziraat, hayvancılık gibi alanlarda eğitim gören öğrencilere ihtiyacı olduğunu, devlet burslusu olarak okuttukları 900 öğrencinin yarısının bu alanlarda yetiştiğini söyledi.

Rektör Yusuf Ulcay da Uludağ Üniversitesi’nde halen Tıp, Mühendislik ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri başta olmak üzere, toplam 179 Afganlı, 56 Somalili öğrenci bulunduğunu belirterek, yabancı öğrenci sayısını artırmak için 11 ülkede Yabancı Öğrenci Sınavı düzenlediklerini bildirdi.

Ulcay, Türkiye’nin kardeş ülkelerinden gelip yükseköğretim gören gençlerin mezun olduktan sonra farklı ülkelere gitmelerini önlemek için, kardeş ülkelerin bazı yaptırımlar koyması gerektiğini hatırlatarak, “Beyin göçünü önlemek için bizim kaynaklarımızla okuyan gençlerimizin kendi ülkelerinde kalıp hizmet vermelerini ve toplumsal kalkınmaya öncü olmalarını sağlamalıyız” dedi.

Afganistan Ankara Büyükelçisi Dr. Amanullah Jayhoon ziyarette, Rektör Prof. Dr. Ulcay’a, Türk-Afgan Dostluk Anlaşması’nın imzalanmasından sonra Amanullah Han ve Fahrettin Paşa’nın karşılıklı dost ülke bayraklarına sarınmış halde dua ederken çekilmiş bir fotoğrafını hediye etti.

Rektör Ulcay da konuklara, Uludağ Üniversitesi İznik Meslek Yüksekokulu’nda öğrenciler tarafından yapılmış geleneksel desenli çini tabak hediye etti.

Buluşmanın ardından her iki ülkenin diplomatları, İİBF Uluslararası İlişkiler Topluluğu’nun Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlediği Hariciye Günleri etkinliğine katılarak öğrencilere hitap ettiler.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-Mar-2017]

Haber Görüntüleme : 2.881 - 0