İyi Fikir İş Projeleri Yarışması sonuçlandı

 

Uludağ Üniversitesi VI. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri kapsamında düzenlenen “İyi Fikir İş Projeleri Yarışması” sonuçlandı.  

Tıp Fakültesi öğrencisi Selin Yavuz, hidrosefali hastalarının beyninde oluşan sıvıyı karın bölgesine aktaran güvenli ve uzun süre kullanılan şant yapımı projesiyle birinci seçildi. Selin Yavuz, 10 bin TL’lik ödülün yanı sıra Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Fonundan da 150 bin TL’lik destek kazandı.

Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen İyi Fikir İş Projeleri Yarışması’nda öğrencilerin iş fikirleri ve projeleri yarıştı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Bakan, Zorlu Tekstil Grubu Ar-Ge Grup Müdürü Mutlu Sezen, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seda Özmutlu, Çelikform GESTAMP Otomotiv Genel Müdürü Süleyman Gökoğlu, Nestle İnsan Kaynakları Müdürü Özlem Baş Bayraktar’dan oluşan jüri, finale kalan 8 projeyi tek tek dinleyerek değerlendirdi.  

Dereceye giren öğrencilere çeklerini Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile Zorlu Tekstil Grubu Ar-Ge Grup Müdürü Mutlu Sezen verdi. Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, ödül töreninde yarışmaya katılan öğrencilere seslenerek, “3. Nesil üniversite olma yolunda ilerlerken, fikirlerinizi ve projelerinizi dinlemekten büyük gurur duydum. Üniversiteye büyük bir heyecan getirdiniz. Bu heyecanı yılda bir kez değil birkaç kez yaşatmak için öneriler geldi, değerlendireceğiz. Hepinizi kutluyorum. Dereceye girenlere Üniversitenin Bilimsel Araştırma Projeleri fonundan toplam 275 bin liralık desteği hemen vereceğiz. Ayrıca ULUTEK aracılığıyla sizlere melek yatırımcılar da bulmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

ÖDÜL KAZANANLAR

1. Selin Yavuz (Tıp Fakültesi ): Hidrosefali hastalarında beyinde oluşan sıvıyı karın bölgesine aktaran güvenli ve uzun süre kullanılan şant yapımı. (10.000 TL para ödülü+BAP’tan 150.000 TL’lik proje desteği kazandı)

2. Hamza Singin, Muhammed Dinç ve Fehmi Karaalioğlu (Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü): Raylı sistemlerde yoğunluk belirleme ve güvenlik önlemleri. (5.000 TL para ödülü+BAP’tan 75.000 TL’lik proje desteği kazandı)

3. Adem Alemdar (Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji): Lösemi tedavisinde kemik iliği nakli sonrasında yapılacak test.  (2.500 TL para ödülü+BAP’tan 30.000 TL’lik proje desteği kazandı)

FİNALDE YARIŞAN DİĞER PROJELER

-Sefa Temiz (İİBF Çalışma Ekonomisi Bölümü): Üç boyutlu yazıcı ile model araba parçası üretme.

-Ebru Yalçın ve Cangül Gezgez (Veteriner Fakültesi): Sokak hayvanlarında aşı takibini yapma imkânı veren küpe.

-Aslıhan Yılmaz (Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği): Hayvanların böbrek yağından biyodizel üretimi.

-Ayşe Nur Duman (Ziraat Fakültesi Toprak Bilimleri Bölümü): Zeytin karasuyundan biyomürekkep üretimi.

-İbrahim Cem Öncü (Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü): Eklemeli üretim teknolojisi kullanılarak, araçlar için kauçuk burç üretimi.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [16-Mar-2017]

Haber Görüntüleme : 5.944 - 0