Öğrenci Hemşireler Derneği’nin Bursa Temsilciliği kuruldu

 

Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Öğrenci Hemşireler Derneği’nin (ÖHDER) Bursa temsilciliğini kurdu.

ÖHDER Bursa temsilcisi Tolga Bircan, Danışmanları Öğr. Gör. Nejla Aydınoğlu ile birlikte Uludağ  Üniversitesi  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru ve Rektör Danışmanı  Yrd. Doç. Dr. Fikri Pala’yı ziyaret edip, derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.  Derneğin genel merkezinin 2006 yılında kurulduğunu ve ülke çapında temsilcilikler şeklinde örgütlenme ağının genişlediğini belirten Tolga Bircan, 52 üyeyle Bursa temsilciliğini oluşturarak mesleklerinin gelişiminde, mesleki birlik ve beraberlik bilincinin kuvvetlendirilmesinde üzerine düşen görevleri yapmak istediklerini bildirdi.

Öğrencilik hayatından başlayarak çalışma hayatında karşı karşıya kaldıkları sorunları da dile getiren öğrenciler, bunların çözümünde Üniversite yönetiminden destek beklediklerini dile getirdiler.

Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru öğrencilere beraberlik ruhunun önemini vurgulayarak mesleklerinin toplum ve sağlık ekibi içerisinde ne denli önemli olduğunu vurguladı. Yücedoğru, mesleki gelişimin çalışma yaşamı boyunca, bireysel gelişimin ise tüm hayatları boyunca  sürmesi gerektiğini ifade ederek derneklerin bu konuda yükümlülüğü olduğunu da sözlerine ekledi. 

Rektör Danışmanı  Yrd. Doç. Dr. Fikri Pala öğrencilere aydınlık ve güçlü bir Türkiye için milli değerlerine bağlı, beraberlik ruhuna sahip gençlere bu dönemde daha çok ihtiyaç olduğunu belirterek, Üniversite öğrencilerinin bireysel düşüncelerini “saygı” çerçevesinde ifade etmelerinin kurumların gelişimde önemi olduğu kadar bu yeni fikirlerin ve geribildirimlerin ülke geleceği için önemli bir kaynak olduğunu sözlerine ekledi.

Uludağ Üniversitesi  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru ve Rektör Danışmanı  Yrd. Doç. Dr. Fikri Pala, ÖHDER üyesi öğrencilerin isteklerini en kısa zamanda çözüme ulaştırmada yardım sözü verdi.

Öğrenciler daha sonra, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berrin Tunca’yı da ziyaret ederek, dernek çalışmalarında destek istedi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [07-Mar-2017]

Haber Görüntüleme : 4.624 - 0