GESİAD’tan uluslararası ilişkiler seçecek başarılı öğrencilere burs

 

Uludağ Üniversitesi’nin başarılı öğrenciyi çekmeye yönelik burs kampanyasına son destek de Bursa Genç Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği’nden (GESİAD) geldi. GESİAD, Uludağ Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümünü tercih edecek başarılı beş öğrenciye ayda 500 TL burs verecek.

Başarılı öğrenciler için burs protokolü, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, İİBF Dekanı Prof. Dr. Tayyar Arı ve GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya tarafından imzalandı.

Rektörlük Senato Salonunda yapılan imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, GESİAD yöneticilerine teşekkür ederek, bu başarı bursunun her yıl yinelenmesi gerektiğinin altını çizdi. Eğitimdeki kalite çıtasını yükseltmenin üç ayağı bulunduğunu, bunlardan birinin öğrenci portföyü olduğunu anlatan Rektör Ulcay, “Burslarla başarılı öğrenciyi çekmeye çalışıyoruz. İki yıldır yaptığımız uygulamanın sonuçlarını da almaya başladık. Ancak bu protokollerin her yıl yeniden yapılması gerekiyor. Öğretim üyelerimizin ve yöneticilerimizin de firmalarla ilişkileri geliştirerek buna destek olmalarını bekliyoruz. Kalite çıtasının diğer ayakları da öğretim üyesi ve fiziksel ortamdır.  Biz de hem öğrencinin hem de öğretim üyelerimizin daha verimli ve nitelikli çalışmalar yapmaları için fiziksel ortamı iyileştirmeye çalışıyoruz. Ancak elbirliğiyle çalışırsak Üniversitemizi,  Bursa’yı ve Türkiye’yi hedeflediğimiz noktaya taşıyabiliriz” dedi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tayyar Arı da, gerek rektörün teşvikleri ve destekleri gerek firmaların başarı bursu sayesinde iki yıl içinde çok farklı şeyler yapacaklarına dile getirdi. Prof. Dr. Arı, bursla başlayan üniversite-sektör ilişkisinin, öğrencinin iş bulmasında da devam edeceğine inandıklarını belirtti.

GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, Bursalı genç işadamları olarak Bursa ve Türkiye’nin kalkınması için belli efor harcadıklarını, ancak bazı şeyleri üniversite ile birlikte yapmak gerektiğine işaret ederek, “Üniversite ile işbirliği konusunda yol katettiğimizi düşünüyorum. Burs olayı da bu işbirliklerin en güzel örneğidir. Devamı da gelecektir. Bursa’nın hak ettiği konuma ulaşması için çalışacağız. İnşallah daha nitelikli arkadaşlarımız buraları tercih ederler. Belirlediğimiz hedeflere ulaşırken böyle nitelikli mezunlara ihtiyaç olacaktır. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Ayda 500 TL burs

İmzalanan protokole göre GESİAD, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü örgün eğitiminde, ÖSYM’nin 2017-2018 Eğitim-Öğretim dönemi için yaptığı sınav sonucunda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümüne ilk beşte kazanan ve kayıt yaptıran öğrencilere, yılda 9 ay ve öğrenim süresi olan 4 yıl boyunca aylık 500 TL. burs verecek. Burslu öğrenci, alttan ders bırakmadığı ve dönemlik not ortalamasını 2.5 ve üzerinde getirdiğinde bursu almaya devam edecek.  

Uludağ Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü seçen başarılı öğrencilere GESİAD tarafından burs verileceği, ÖSYM’nin tercih kılavuzlarına da basılacak.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [03-Mar-2017]

Haber Görüntüleme : 3.572 - 0