Mühendislik Fakültesi’nden deprem bölgesine inceleme

 

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri, son günlerde depremlerin yaşandığı Çanakkale’de incelemelerde bulunarak depremin etkilerini tespit etti.

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü tarafından görevlendirilen Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Ramazan Livaoğlu, Yrd. Doç. Dr. Serkan Sağıroğlu, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özgür Yaylı, Yrd. Doç. Dr.Ali Mardani-Aghabaglou, Arş. Gör. Mehmet Ömer Timurağaoğlu, Arş. Gör. Cavit Serhatoğlu ve Arş. Gör. Süleyman Özen den oluşan heyet bölgede depremden etkilenen bölgelerde hasar gören yapıları inceledi.

Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Livaoğlu başkanlığında gerçekleştiren heyet, Çanakkale ili Ayvacık ilçesine bağlı Çamköy, Taşağıl, Yukarıköy, Tuzla ve Gülpınar köylerinde ve ilçe merkezinde hasar gören yapılarda incelemelerde bulundu.

HATIL TEKNİĞİ YANLIŞ UYGULANMIŞ

Heyet, bölgede yaygın kullanılan hatıl tekniğine benzer tekniklerle inşa edilmiş yığma yapıların önemli ölçüde hasar gördüğünü tespit etti.   Bölgesel olarak ekonomik seviyenin düşük olması ve tekniğin doğru uygulanmaması nedeniyle Yukarıköy, Taşağıl ve Çamköy köylerinde hasarların yoğunlaştığını belirleyen heyet, gelişmişlik düzeyi nispeten daha yüksek olan diğer köylerde ise yeni teknikler ve betonarmenin kullanılması nedeniyle ağır hasarlara rastlanmadığını belirledi.

RAPOR HAZIRLANACAK

Heyet başkanı Prof. Dr. Ramazan Livaoğlu, devletin, sivil toplum kuruluşlarının ve duyarlı vatandaşların deprem sonrası halkın yardımına koştuğunu memnuniyetle gördüklerini, depremin yıkıcı etkilerinin azaltılabilmesi amacıyla bölgeye ilişkin gözlem ve incelemelerini rapor haline getirerek ilgili kurumlara sunacaklarını söyledi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-Şub-2017]

Haber Görüntüleme : 4.084 - 0