Mimarlık Fakültesi yeni binasına kavuşuyor

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin mevcut binasının tadilat işlerinin yapılması ve ayrıca yeni yapılacak fakülte ek binasına ilişkin protokol, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe arasında imzalandı.

Mimarlık Fakültesinde gerçekleşen imza törenine akademisyenler, idari personel, belediye çalışanları ve basın mensupları katıldı.

Törende konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay göreve geldiklerinde şehrin tüm dinamikleriyle uyum içinde çalışarak, üniversiteyi hak ettiği noktalara getireceklerinin sözünü verdiklerini hatırlatarak, “Büyükşehir Belediyemizle çok uyumlu bir çalışma içindeyiz. Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla yapılacak mimarlık fakültesi ek binamız, öğrencilerimizin daha modern alanlarda eğitim görmesi açısından önemli. Bu anlamda çalışmalarımızda desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe’ye teşekkür ederiz” diye konuştu.

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk de tarihi bir gün yaşadıklarını vurguladı. Hedeflerin en büyüğünü gerçekleştirme yolunda önemli bir adım attıklarını ifade eden Akıncıtürk, “Nasıl günümüzde şehirler yarışıyorsa, aynı zamanda üniversiteler de yarışıyor. Bir öğrenci üniversite tercihi yapacağı zaman önce şehre bakıyor. Şehrimiz muazzam. Sonra üniversiteye bakıyor, sonra fakülteye bakıyor hatta gelip, eğitim binaları gezdikten sonra tercihini yapıyor. Bu nedenle fiziksel mekan kalitemizi artırmalıyız. Bu da ancak kurumlar arası işbirliğiyle sağlanabilir” dedi

Kentte eğitim kalitesinin artırılması amacıyla önemli görev üstlendiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe “somut olmayan miras çalışmaları kapsamında 300’e yakın eser hazırlandı ve bu eserlerle ilgili üniversitedeki tüm fakültelerle ortak çalışmalar yapıyoruz. Mimarlık Fakültemiz de bu uygulamalarımızda önemli bir proje ortağımız oluyor. Çalışmalarımızda her zaman yanımızda olan Mimarlık Fakültemize yeni bir ek bina kazandırılması noktasında her türlü desteği vereceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından Mimarlık Fakültesi’ne ek bina yapılmasına ilişkin protokol Başkan Altepe ile Rektör Ulcay arasında imzalandı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [03-Tem-2015]

Haber Görüntüleme : 1.163 - 0