Ünlü diyabetçi Dr. Porcellati, yeni tedavi yöntemlerini anlattı

 

Ünlü diyabetçi Dr. Porcellati, yeni tedavi yöntemlerini anlattı

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı dünyada diyabet alanında yapmış olduğu bilimsel çalışmaları ile önemli bir yere sahip olan İtalya Perugia Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Francesca Porcellati’yi ağırladı.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde meslektaşlarına çalışmalarını anlatan Dr. Francesca Porcellati, “Tip 2 Diyabette İnsülin Tedavisine Etkinliğin Ötesinde Global Bakış” konulu konferans verdi.

İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Canan Ersoy’un moderatörlüğünde yapılan konferansı çok sayıda hekim izledi.

Uydu aracılığı ile yapılan interaktif canlı yayınla Türkiye’nin diğer kentlerinden de izlenen konferansta, diyabet tedavisindeki son gelişmeler konunun uzmanlarınca tartışıldı.

Konferansta,  2015 yılında yayınlanan uluslararası diyabet kılavuzlarında yer alan güncel insülin tedavileri ele alındı. Tip 2 diyabette bazal insülin tedavisine başlanması ve yoğunlaştırılması, bazal plus ve bazal bolus tedavilere geçiş ile premiks insülin uygulamalarının avantaj ve dezavantajları hakkında bilgiler verildi.

Dr. Porcellati,  “diabetes mellitus” hastalığının tedavisinde yoğun insülin tedavisi modelleri geliştirmek amacıyla yaptığı, insülin analogları da dahil olmak üzere insülin preparatlarının farmakokinetiği ve farmakodinamiği hakkındaki araştırmalarının sonuçlarını, tecrübelerini ve bu alandaki diğer güncel çalışmaları hekimlerle paylaştı.

Konferansın sonunda erken ve etkin insülinizasyonun ve hasta eğitiminin önemine vurgu yapıldı. Toplantı, soru cevapların yer aldığı tartışma kısmı ile sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [07-Eki-2015]

Haber Görüntüleme : 2.743 - 0