Yangın kontrol altında

 

Nilüfer’in Yolçatı bölgesinde yaklaşık 14.30’da başlayan ve Görükle Kampüsü’müze sıçrayan yangın kontrol altına alındı. Üniversitemiz sınırları içerisindeki yaklaşık 700 dönümlük alanda etkisini gösteren yangın, 6 saatlik süre zarfından büyük oranda söndürüldü.

Yolçatı bölgesinden sıçrayan alevler neticesinde çıkan yangın akşam 21.00 gibi söndürüldü. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ile kent yöneticileri ve üniversite personelinin de yakından takip ettiği yangında kampüs içerisinde sadece tarım alanları zarar gördü.

150 ARAÇ, 1000 PERSONEL ÇALIŞTI

Oluşturulan kriz alanında yangının ilk andan itibaren takip eden Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulundu. Vali Demirtaş; “Yangın 14.30 gibi başladı. Yolçatı tarafından gelerek, Üniversiteye sıçradı. İlk andan itibaren 150 araç, bine yakın personelle havadan ve karadan söndürme çalışmaları başlatıldı. 4 uçak, 4 helikopterimiz bu çalışmalarda görev aldı. Çok şükür kontrol altına aldık. Soğutma çalışmaları devam ediyor. İlerlemesi durduruldu. Çalışmalarımız sabaha kadar devam edecek. Tehlikeli kısmı geride bıraktık” dedi.

YAYILMA SEBEBİ ŞİDDETLİ RÜZGAR!

Soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından detaylı bilgi verebileceklerini söyleyen Demirtaş; “Soğutma bitirdikten sonra daha da rahatlayacağız. Yangının bu derece yayılma sebebi rüzgârdı. Çok şiddetli bir rüzgar vardı ve yayılmaya neden oldu. çok şükür arkadaşlarımızın gayretli çalışmalarıyla şuan yangın kontrol altında diyebiliriz. Bir taraftan Tarım ve Orman Bakanımız bir taraftan da İçişleri Bakanımız yangınla ilgili her safhada takip ettiler ve bilgi aldılar. Soğutma çalışmalarımız devam edecek. Havadan ve karadan müdahalelerimiz devam ediyor. Yaklaşık 700 dönümlük bir alanda yangın oldu. Hepsi yanmadı, parça parça yanmalar var. Net rakamları yarın soğutmalar bittiğinde söyleyebileceğiz. Öğrenci yurtlarında veya hastanemizde bir tehlike yok. Tebdiren öğrencilerimizi başka yurtlara gönderdik. Yarından itibaren yine kendi yurtlarına dönebilecekler” dedi.

TARIM ALANLARI ZARAR GÖRDÜ

Kriz alanında yangını ilk andan itibaren takip eden ve üniversitedeki ekiplerin yönlendirilmesine öncülük eden BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ise Yolçatı’dan sıçrayan yangının şiddetli rüzgar ile yayıldığının altını çizdi. AFAD, itfaiye ve diğer ilk yardım ekiplerinin desteği ile kampüs içerisinde yoğun bir mücadele verdiklerini aktaran Rektör Yılmaz; “Çok şükür ki erken müdahale ile ciddi bir felaketin önüne geçtik. Kampüsümüzde sadece tarım alanlarında yangın oldu. Tehlikeyi binalara veya yerleşim yerlerine atlamadan geçiştirdik. Burada canla başla çalışan ekiplere gönülden teşekkür ediyorum. Yangında herhangi bir hayvanımız da zarar görmemiştir. Dumandan etkilenen çiftlik hayvanlarımızı tahliye ederek, güvenli bölgelere götürmeyi başardık. Soğutma çalışmalarının ardından başlatacağımız onarım işlerini bitirdikten sonra hayvanlarımızı yine eski yerlerine sevk edeceğiz. KYK Yurtlarımızda ve Hastanemizde herhangi bir problem yok. Yangın tamamen kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının tamamlanmasıyla da tam olarak zararımızı tespit edebileceğiz. Hepimize geçmiş olsun” açıklamasında bulundu.

 

Yangının başlangıç, müdahale ve sonlanması aşamalarına dair hazırladığımız videoyu izlemek için tıklayınız...

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [30-Haz-2024]

Haber Görüntüleme : 3.217 - 32