Çocukları cinsel istismara karşı eğiten bir program geliştirildi

 

Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Gülseren Çıtak Tunç,  okul öncesi çocukları cinsel istismardan korumaya yönelik doktora çalışmasıyla eğitim programı geliştirdi.

Öğretim Görevlisi Dr. Gülseren Çıtak Tunç, Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) kapsamında gerçekleştirdiği “Okulöncesi Çocuklar İçin Beden Güvenliği Eğitimi” adını taşıyan ve çalışmasını Dekan Prof. Dr. Berrin Tunca ile birlikte, Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’a sundu.

Öğretim Görevlisi Dr. Gülseren Çıtak Tunç, çocuklara yönelik cinsel istismarı yaygın bir durum olarak gördüğünü ve iki yıl önce böyle bir çalışmaya başladığını, geliştirdiği programın da tamamen çocukları korumaya yönelik olduğunu söyledi. Ülke olarak çocukları çok seven ve sevgisini dokunarak gösteren bir kültüre sahip olduğumuza işaret eden Çıtak Tunç, “Bu kadar dokunmatik bir sevgi çemberi içinde küçük çocuklar bu dokunuşların uygun dokunma olup olmadığına,  doğru bölgeyi kapsayıp kapsamadığına karar verebilirler. Ben de çocukların bu kararı vermelerini sağlayacak bir eğitim yöntemi geliştirdim ve öğretmenlerin hizmetine sundum” dedi. Çıtak Tunç, hedefinin, ilerde bu çalışmayı tüm okulöncesi öğretmenlerine göndererek çocukların eğitimine yardımcı olmak olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay da, Üniversite olarak toplumun eğitimine yönelik bu çalışmayı Bilimsel Araştırma Fonu’ndan desteklediklerini ve çocukların cinsel istismara karşı korunmasında eğitim kuruluşlarına bir yöntem sunduklarını kaydetti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-Kas-2016]

Haber Görüntüleme : 4.222 - 0