Özel sektör işbirlikleri öğrencilere yeni kapılar açıyor

 

Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında farklı sektörlerden firmalarla işbirliği protokolleri imzalayan Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), bir yandan iş dünyasıyla temaslarını güçlendiriyor diğer yandan da öğrenciler için yeni staj ve istihdam kapıları oluşturuyor.

BUÜ Yönetimi, gıda sektörünün önde gelen firmalarından Kerevitaş ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu özelinde akademik ve bilimsel işbirliği yürütecek. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftçi ve firma İnsan Kaynakları Müdürü Alper Yılmazer’in imza attığı protokol ile kurumlar arasında ortak faaliyetlerin yürütülmesinin yanı sıra öğrencilere firma bünyesinde çeşitli olanakların sunulması da hedefleniyor.

“İŞBİRLİĞİ HEPİMİZE KAZANDIRACAK”

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftçi, üniversite olarak iş dünyası temsilcileriyle her zaman için ortak çalışmalar yürütme gayretinde olduklarını vurguladı. Bir üniversitenin öğrenci yetiştirmek ve araştırma yapmanın dışında toplumsal katkı sunmak gibi son derece önemli görevleri olduğuna işaret eden Prof. Dr. Cafer Çiftçi; “Bu anlamda Bursa Uludağ Üniversitesi olarak iş dünyasının her kesimi ile yakın ilişkiler kurmaya ve ortak projeler üretmeye azami önem gösteriyoruz. Alanında değerli bir başarıya sahip olan Kerevitaş firmasıyla da işbirliği yapmak ve birlikte projeler üretmekten mutluluk duyacağız. İmzaladığımız protokol üniversitemize de, öğrencilerimize de firmamıza da kazançlar getirecektir. Günümüzde öğrencilerin sadece teorik eğitimler alması her zaman yeterli olmayabiliyor. Sektörde staj yapmak, işleyişi görmek ve pratiklik kazanmak da ayrıca önem taşıyor. Okulumuzun ve firmanın yöneticilerine teşekkür ediyor, işbirliğinin hayırlar getirmesini diliyoruz” şeklinde konuştu.

BAŞLANGIÇ OLACAK

Yıldız Holding bünyesinde hizmet verdiklerinin belirten Kerevitaş İnsan Kaynakları Müdürü Alper Yılmazer ise Teknik Bilimler MYO ile ortak çalışmalar yürütebilmek amacıyla görüşmeler yaptıklarını ve bu görüşmelerin olumlu çıktıları olduğunu belirtti. Gıda, elektrik ve bakım alanlarında özel projeler yürüteceklerini kaydeden Alper Yılmazer; “Üniversitemiz ve firmamız arasında güzel bir başlangıç olacağına inanıyoruz. Birlikte çalışmalar yürüteceğiz. Öğrencilerimizin staj, uygulama dersi ve istihdamı gibi başlıklarda da firma olarak destek vereceğiz. İki tarafın da kazançlı çıkacağına inanıyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

TEKNİK BİLİMLER MYO FARKI

Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan da örgün eğitimde kendini ispatlamış bir okul olduklarını vurguladı. Bu başarının yanı sıra sertifikalı ve hizmet içi eğitimler konusunda da sektörün tercih ettiği bir kurum haline geldiklerine işaret eden Prof. Dr. Mehmet Karahan; “Kendi alanımızda sadece şehrimizde değil, Türkiye genelinde aranan bir meslek yüksekokulu olmayı başardık. Çalışmalarımızı ve eğitimlerimizi daha da geliştirmek için yeni işbirlikleri ve projeler için de çalışmaya devam ediyoruz. Kerevitaş firması da elektrik, bakım, mekanik konusunda ortaklık yapma talebinde bulundu. Bununla ilgili görüşmeler yaptık. Kurumda çalışan personel için eğitimler vereceğiz. Akabinde öğrencilerimizin firmada istihdamı için ortaklık yapacağız” açıklamasında bulundu.

Törende Teknik Bilimler MYO yöneticileri, akademik ve idari personel ile firma temsilcileri de hazır bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [06-Haz-2024]

Haber Görüntüleme : 2.119 - 28