Suriyeli mültecilere meslek edindirme eğitimleri

 

Suriye’den gelip Bursa’ya yerleşen mültecilere yönelik Meslek Edindirme Eğitimleri, Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nda devam ediyor. Suriyeli mülteciler, aldıkları eğitimler ile Bursa sanayiine katkıda bulunacaklar.

Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama Araştırma Merkezi ile Ankara merkezli Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi (IMPR) arasında düzenlenen eğitim işbirliği sözleşmesi kapsamında Bursa’da yaşayan yabancılara yönelik farklı sektörlerde meslek edindirme kursları açıldı.

Suriyeli mültecilere yönelik; Dijital Baskı Operatörlüğü, Gazaltı Kaynakçılığı, Argon Kaynakçılığı, Plastik Enjeksiyon Operatörlüğü, Bebe Konfeksiyonu, Temel Motor Eğitimi, Otomotiv Elektriği Eğitimi Otomotiv Elektroniği Eğitimi, Tekstilde Düğümcü  işbağcılık, Nakışçılık, Ütücülük, Hidrolik ve Pnömatik Teknisyenliği, PLC ve Robotik Bakım teknisyenliği, Beyaz ev eşyaları tamir servis elemanı, Dondurma ustası, Muhasebe-Maliye, Mobilya olmak üzere 17 farklı modülde meslek edindirme eğitimleri düzenleniyor. Eğitimler Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, İnegöl Meslek Yüksek Okulu ve BTSO-BUTGEM’de gerçekleştiriliyor. Eğitimlerin meslek edindirmeye yönelik ve uygulamalı olması nedeniyle katılımlar 319 kişilik kontenjan ile sınırlı tutuldu.

Eğitime katılan Suriyeliler, “İç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığındık. Biz Suriye’de farklı dallarda mühendistik. Burada işsiz kaldık. Türkiye’de açılan kurslar sayesinde tekrar mesleğimizi yapacak olmaktan memnunuz. Uludağ Üniversitesi’nde ders veren hocalarımızdan memnunuz. Bize bu imkânı sağlayan Türkiye’ye çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

BURSA SANAYİSİ KALİFİYE ELEMAN KAZANACAK

Verilen eğitimlerle ilgili açıklamalar yapan UÜ Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan; "Okulumuz 17 farklı programla eğitim veriyor. Bunlar tamamen teknik programlardan oluşuyor. Okulumuzda normal örgün öğretimin yanı sıra sertifikalı eğitimler de yapılmakta. Biz çok değişik alanlarda sertifikalı eğitim vermekteyiz. Suriyeli Eğitimlerinde en büyük rolü okulumuz üstlenmiş ve 14 faklı modülde eğitimleri devam ettirmektedir.  Suriyeli kardeşlerimizin meslek edinmesine yardımcı oluyoruz. Bu kardeşlerimizin hem meslek edinmelerini sağlıyor, hem de Bursa'daki kalifiye eleman ihtiyacını karşılıyoruz. Kursa katılan Suriyelilerin içinde çok farklı meslekte olanlar var. Doktor, avukat, mali müşavir ve mühendisler var. Bu kardeşlerimizin önemli bir kısmı oradaki savaştan dolayı üniversite eğitimini yarıda kesip gelmiş. Elimizde oldukça vasıflı bir kitle var. Bursa sanayiine çok iyi elemanlar kazandırdığımızı düşünüyoruz." dedi.

MYO Müdürü Prof. Dr. Karahan, benzeri eğitimlerin 2017 yılında da devam edeceğini açıkladı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-Kas-2016]

Haber Görüntüleme : 2.926 - 0