Üniversiteye Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesi yapılacak

 

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi,  bir yanda iyi hekimler yetiştirebilmek için eğitimin niteliğini yükseltecek Türkiye çapında örnek yöntemlere imza atarken,  öte yanda da uygulama hastanesinde topluma en iyi hizmeti vermek amacıyla büyük yatırımlara hazırlanıyor.

 

Tıp Fakültesi Çocuk Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi’nin hemen karşısında bulunan boş alanda yapılacak 400 yataklı Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesi ’nin 2019 yılında hizmete açılması planlanıyor.

 

Uludağ Üniversitesi’nin temel direklerinden Tıp Fakültesi ile Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi, attığı büyük adımlarla kabuk değiştirmeye devam ediyor.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel ve Hastane Başhekimi Doç. Dr. Yakup Canıtez, son 1.5 yılda atılan adımlar ve gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendirmek için basın toplantısı düzenledi.

Rektörlük B Salonunda düzenlenen toplantıya, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Cüneyt Erdoğan ve Doç. Dr. Halil Sağlam ile Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Sami Bayram ve Doç. Dr. Şaduman Balaban da katıldı.  Toplantıda, eğitim ve hizmet kalitesini artırmaya yönelik yapılan ve yapılacak yatırımlarla ilgili bilgi verildi. Tıp Fakültesi ve Hastanesi yönetimi, bir kısmı devlet ve üniversite bütçesiyle yapılacak yatırımlar için hayırseverlerden de destek istedi.

TUS’TA 38.LİKTEN 18.LİĞE

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, öncelikle tıp öğrencilerinin iyi hekim olabilmeleri için birtakım uygulamalar başlattıklarını, Simülasyon Merkezi’nin bunlardan biri olduğunu söyledi.  Öğrencilerin burada gerçek hasta ile karşılaşmadan simülasyonları ve modeller üzerinde her türlü deneyimi kazandığını anlatan Dekan Prof. Dr. Gürel, yapılan iyileştirmeler sayesinde dünyanın en zor sınavları arasında yer alan Tıpta Uzmanlık Sınavlarında (TUS) başarılarının arttığını kaydetti. Dekan Gürel, iyileştirmelerin yansıması olarak, 2015 yılı TUS ikincisinin Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden çıktığını, 2013 yılında 38 olan TUS başarı sıralamasının 2016 yılında 18’inciliğe yükseldiğini hatırlattı.

HAYIRSEVERLERE DESTEK ÇAĞRISI

Üniversite Hastanesinin 40 yıldır Bursa ve Güney Marmara Bölgesinde çok önemli sağlık hizmeti yükünü omuzladığını ve en kaliteli hizmeti verme konusunda kararlılıklarını ifade eden Dekan Prof. Dr. Selim Gürel, Bursa kamuoyunu ve hayırsever sanayici ve işadamlarını da destek vermeye çağırdı.

KALİTE ÇALIŞMALARI TİTİZLİKLE SÜRECEK

Başhekim Doç. Dr. Yakup Canıtez de, Tıp Fakültesi Hastanesi’nin 3. basamak bir sağlık kuruluşu olduğunu, bunun da verilen sağlık hizmetinin kompleks, zor ve maliyetli olduğu anlamına geldiğine dikkat çekti. Yaklaşık 5.5 milyon kişinin yaşadığı Güney Marmara Bölgesi’ne bu nitelikte hizmet vermek için altyapı ve teknik yatırımları sürekli güncellediklerini, personeli eğittiklerini kaydeden Başhekim Doç. Dr. Canıtez, geçmiş dönemlerde yürütülen kalite ve akreditasyon çalışmalarının başarılı olduğunu belirterek hastanedeki kalite sistem yönetimleri konusunda şunları söyledi:

“Şu anda yürütülmekte olan Kalite Yönetim Sistemi için, merkezi İsviçre’de bulunan SGS firması tarafından 2015’te denetlendik ve ISO 9001-2008 belgemizi yeniledik. Bu yıl eylül ayında tekrar denetlendik ve belgemizin süresini uzattık. Hastanemizde 2017 yılında, ISO 9001’i sağlık alanında daha kullanışlı ve etkin hale getiren ISO 9001-2015 versiyonu için denetimi yapılacak ve bu yönde çalışmalarımız devam edecek. Sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde yürütülen ve üniversiteler için de zorunlu hale gelen Sağlıkta Kalite Standartları (SKS) gözden geçirilmiş ve SKS-Versiyon 5 kalite yönetim kurgusunun mevcut kalite yönetim sistemi ile uyumlu olduğu, hatta bazı başlıklarda daha etkin ve ülkemizdeki sağlık koşullarına daha uygun olduğu görülmüştür. Şu ana kadar SKS denetiminden geçen hastanemiz, bu denetimlerinin ilkini bir önceki yönetim zamanında geçirmiş olup, ikincisini 2016 ağustosunda almıştır. Bu son denetim sonucunda hastane puanımız 5 puan yükselerek 84’e yükselmiştir. Zorunlu hale gelen SKS ile hastanede iki farklı kurguda kalite yönetim sistemi yürütmenin rasyonel olmayacağı tesbit edildi ve 2015 aralık ayında sonlanan JCI kalite standartları belgesinin yenilenmesine gerek olmadığını kararlaştırdık. Şu anda Hastanemiz, SKS versiyon 5 ile tam uyumlu hale getirilmektedir. 2017 yılında son versiyonlara göre iki farklı kurumdan denetimler planlanmaktadır. Daha önceki yönetimlerde olduğu gibi, kaliteden asla ödün vermeyeceğiz ve bu konudaki çalışmaları kararlılıkla sürdüreceğiz.”

Başhekim Doç. Dr. Yakup Canıtez, kurum, hasta hizmetleri, kalite standartları gereği teknik altyapının sürekli güncellendiğine işaret ederek, bu kapsamda yaklaşık 8 milyon liralık cihaz alımını kurum kaynaklarıyla, 3 milyon liralık da klinik-poliklinik yenileme çalışmalarını bağışlarla tamamladıklarını anlattı.

ACİL RADYOLOJİ 7/24 AÇIK

Doç. Dr. Yakup Canıtez, artan hasta sayısı nedeniyle ve poliklinik hastalarına çok ileri tarihlere BT ve MR randevusu verilmesini de göz önüne alarak, acil servis bünyesinde 24 saat çalışan yeni bir radyoloji ünitesi açtıklarını söyledi.

YENİ YATIRIMLAR

Doç. Dr. Canıtez’in verdiği bilgilere göre, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde işadamı Faik Çelik’in bağışlarıyla 1000 metrekare alanda Tıbbi Onkoloji ve Kemoterapi Merkezi;  800 metrekare alanda kan verme üniteleri ve laboratuvarlar yapılacak.  İnşaatları ise 2017’nin ilk aylarında bitecek.

Canıtez, acil, yanık merkezi ve acil ameliyathanelerinin yenileneceğini, 10 bin metrekare alanda yer alacak ek inşaat için kaynak aradıklarını, bunun için hayırsever Bursalıların desteğini beklediklerini söyledi.

YOĞUN BAKIM YATAKLARI ARTACAK

Programa alınan yeni yatırımlar arasında 92 adet yoğun bakım yatağının güncel standartlara göre yenilenmesi ve 27 ek yatak oluşturulması da var. Her biri yaklaşık 100 bin liraya mal olan yoğun bakım yataklarının, rektörlük desteği ve bağışlarla yapılması öngörülüyor.

CYBERKNİFE GELİYOR

Tıp Fakültesi Hastanesi, Güney Marmara Bölgesi’nde ilk defa robotik tedavi uygulayacak cyberknife (robotik cerrahi) alımı için harekete geçti. Yaklaşık 14 milyon liraya alınacak cyberknife ile özellikle kanser ve tümör tedavileri başarıyla yapılabiliyor. Cihazın Sağlık Bakanlığı ve bağışçılardan gelecek kaynaklarla alınması planlanıyor.

ÇOCUK VE KADIN DOĞUM HASTANESİ

Halen 168 bin metrekare alanda hizmet veren Tıp Fakültesi Hastanesi, yaklaşık 70 bin metrekare alanda hizmet verecek Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesi’ni yapmak için hazırlıklarını tamamladı.  Çocuk Onkoloji ve Hematoloji Hastanesinin karşısında yapılacak 400 yataklı hastanenin 2019 yılında hizmete açılması planlanıyor.

Tıp Fakültesi ve Hastane yöneticileri daha sonra basın mensuplarıyla birlikte hastane ve eğitim birimlerini gezdi. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-Kas-2016]

Haber Görüntüleme : 5.576 - 0