Uluslararası Öğrenci Akademisi’nin sertifika töreni BUÜ ev sahipliğinde yapıldı

 

Bursa’da eğitim gören yabancı öğrencilere akademik, kültürel, sosyal ve teknoloji alanlarında ücretsiz dersler veren Uluslararası Öğrenci Akademisi’nin 10. dönem sertifika töreni Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nın (YTB) organize ettiği törene öğrencilerin “Filistin’e” gönderdikleri destek mesajı damga vurgu.

Farklı ülkelerden gelerek Bursa’ya lisans, yüksek lisans veya doktora eğitim almak için gelen öğrencilere yönelik gerçekleştirilen ve 16 hafta süren 2023-2024 Dönemi Uluslararası Öğrenci Akademisi’nin sertifika töreni yapıldı. Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Yazarlar Birliği Derneği Bursa Şubesi Başkanı Metin Önal Mengüşoğlu, akademide eğitim veren öğretim görevlileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yabancı öğrenciler katıldı.

ÖĞRENCİLERDEN “FİLİSTİN’İN YANINDAYIZ” MESAJI

Sertifika töreni öncesinde öğrenciler, Filistin halkının uğradığı zulüm sebebiyle açtıkları pankartlarla “Filistin’in yanındayız” mesajı verdi. Uluslararası Öğrenci Akademisi'ne katılan gençler, ellerinde tuttukları “Ülkem Filistin’in Yanında” yazılarıyla ismi okundukça, ayağa kalkarak kendi dillerinde bu mesajı paylaştı. Daha sonra hep birlikte sahneye çıkan öğrenciler, Filistin bayrağı da açarak, “Hepimiz Filistin’in Yanındayız” dedi.

ZAFER İNANANLARIN OLACAKTIR!

Açılış konuşması için sahneye gelen Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Uluslararası Öğrenci Akademisi’nde geçmiş dönemlerde eğitimci kimliği başta olmak üzere farklı branşlarda destek vermeye gayret gösterdiğine işaret etti. Bu dönem yoğunluğu sebebiyle bizzat katılamadığını ancak gönlünün her zaman onlarla olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Dünyanın farklı ülkelerinden gelen gençlerle bir arada olmak hepimize iyi geliyordu. En kısa zamanda yeniden aralarında olmak istiyorum. Bugün misafir gençlerin 10. dönem sertifika törenlerine Bursa Uludağ Üniversitesi olarak ev sahipliği yapıyor olmaktan da ayrıca mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Gençleri de Filistin için yaptıkları bu duyarlı haykırışlarından dolayı tebrik etmek istiyorum. Allah’ın izniyle Filistin halkının bu savaştan galibiyetle çıkacaklarını biliyoruz. Çünkü, zafer inananların olacaktır” dedi.

DUA SADECE SÖZLÜ YAPILMAZ                                                                   

Yazarlar Birliği Derneği Bursa Şubesi Başkanı Metin Önal Mengüşoğlu ise 16 haftalık programın 15’ine bizzat katılarak, gençlere eğitim vermiş olmaktan ötürü büyük bir onur ve gurur duyduğunu söyledi. Dünyanın dört bir yanından gelen gençlerle yapılan programın final törenine katılmanın kendisini bir miktar hüzne boğduğunu belirten Metin Önal Mengüşoğlu; “Dönem bitince sadece gençlerin üzüldüğünü düşünmeyin. Emin olun ki öğretmenleriniz de sizin kadar üzülüyor. Çünkü sizin gözlerinizdeki ışık ve merak bizi daha yetişkin ve olgun kılıyor. Bundan emin olun. Bugün, öğrencilerin Filistin için düzenlediği eylem de hepimizi ayrıca üzdü. Ancak bir yandan da gururlandırdı. Biz artık zamanımızı tamamladık. Ancak sizler hala çok genç ve masumsunuz. Masumların duasını kabul eden bir Rabbimiz var. Bu yüzden Filistin için dua etmeye devam edin. Dua sadece sözlü yapılmaz. Dua, fiildir. Bir tutumdur, tavırdır. Gazze’ye elimiz uzanamaz ancak, burada sattıkları malları boykot ederek onları bu işe pişman edebiliriz” açıklamasında bulundu.

10 YILDA 2 BİN ÖĞRENCİYE KURS VERİLDİ

Uluslararası Öğrenci Akademisi Koordinatörü Mustafa Baki Efe de yaptığı konuşmada, Bursa'da 10 yıldan beri yaklaşık 2 bin öğrenciye kurs verdiklerini söyledi. Öğrencilerin Filistin'e gösterdikleri desteğin çok önemli olduğunu vurgulayan Efe, "Öğrencilerimizin 'Filistin halkının yanındayız' cümlesi ulusal basında yer alacak bir şeydir. Çok önemsiyorum buradaki hareketi. Ben buradan, kürsüden İsrail terör devletini protesto ediyorum, kınıyorum. Ne diyeyim? Söylenecek söz yok." dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler, keyifli bir müzik dinletisi gerçekleştirdi. Gençlerin yaptıkları eserlerden oluşan ebru sergisinin de gezildiği program, akademiyi tamamlayan öğrencilere sertifikalarının takdim edilmesinin ardından sona erdi.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [31-May-2024]

Haber Görüntüleme : 1.627 - 19