Üniversite-Sanayi işbirliğine yeni halka

 

Türkiye’deki 23 araştırma üniversitesi arasında yer alan Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), ciddi bir ivme yakaladığı üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarına yeni bir halka daha ekledi.

BUÜ Yönetimi, Copa Isı Sistemleri San. ve Tic. A.Ş. firmasıyla özel bir protokole imza attı. Ortak proje üretilmesi, bilimsel ve akademik çalışmalarda birlikte hareket edilmesi ve öğrencilere staj desteği verilmesi gibi başlıkları içeren protokol metnine Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ile Firma Ar-Ge ve Kalite Müdürü Oktay Özden imza attı.

İŞBİRLİĞİ KAZANDIRIYOR

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, iş dünyası temsilcileriyle imzalanan tüm protokollere büyük bir önem atfettiklerini vurguladı. Yapılan anlaşmaların ortak projelere ve sonrasında da katma değerli çıktılara dönüşmesini arzu ettiklerini belirten Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Üniversite-sanayi işbirliği konusunda ciddi bir avantaja sahibiz. Bursa gibi sanayi şehrinde önümüzde büyük fırsat olduğunu biliyoruz. Son yıllarda bu konuda da gözle görülür bir atak yaptık. Bilgi birikimimizi, sanayicilerimizin deneyimi ile buluşturduk. Bu anlamda olumlu katkılar da alıyoruz. Birlikte yapılan projelerden hem üniversitemiz hem firmalarımız hem de öğrencilerimiz faydalanıyor. Üniversitemize destek veren ve bizlerle birlikte proje yapmak için elini taşın altına koyan tüm iş dünyası temsilcilerimize de müteşekkiriz. Bugün imzaladığımız protokolün yeni işbirliklerine de vesile olmasını arzu ediyoruz” dedi.

YENİ PROJERE KAPI AÇACAK

Copa Isı Sistemleri San. ve Tic. A.Ş. Ar-Ge ve Kalite Müdürü Oktay Özden ise Türkiye’nin en büyük panel radyatör firmalarından birisi olduklarına işaret etti. 2018 yılından itibaren kombi, şofben üretimini Copa markasıyla yürüttüklerini ve yakın zamanda ısı pompası alanında da faaliyet göstermeye başlayacaklarını belirten Oktay Özden; “Bu alanda yatırımımızı tamamladık. Türkiye’nin en modern tesis ve laboratuvarlarına sahip olacağız. Üretimimizin yaklaşık yüzde 80’ini ihraç ediyoruz. Yüzde yüz Türk sermayeli bir firmayız. Bursa Uludağ Üniversitesi ile daha önce farklı projelerde işbirliği yaptık. İmzaladığımız protokol vasıtasıyla da yeni alanlarda işbirliğimizi geliştireceğimize inanıyoruz. Firma olarak üniversitemize de elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Törende üniversite ve firma yöneticileri de hazır bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [29-May-2024]

Haber Görüntüleme : 606 - 1