Endüstri Mühendisliği öğrencilerinin sanayi projesine TÜBİTAK ödülü

 

TÜBİTAK tarafından düzenlenen “Sanayiye Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışması”nda Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri Osman Ramazanoğlu, Dilara Sürbahan, Elif Ballı’dan oluşan proje ekibi, “Otomotiv Endüstrisinde Montaj Hattında Esnek Üretim İçin Kural Tabanlı Erken Uyarı Sistemi Tasarımı” adlı proje ile Süreç Geliştirme Kategorisinde üçüncülük ödülü aldı.

Uzman bilim insanları tarafından, yenilikçilik ve teknoloji içeriği; proje geliştirme sürecinin uygunluğu, etkinliği ve yeterliliği; projenin çıktılarının katma değer ve yaygın etki sağlama yeteneği; proje sonuçlarının uygulanabilirliği / kullanılabilirliği gibi kriterlere göre değerlendirilip ödül kazanan öğrencilere ödülleri, TÜBİTAK başkanlık binasında gerçekleştirilen törende verildi.

TÜBİTAK Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışmasına, tüm üniversitelerin Mühendislik ve Teknoloji Bilimleri, Doğa Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler alanlarının ilgili bölümlerinde öğrenim gören ve bir sanayi kuruluşunun sorununun çözümü amacıyla bitirme projesi hazırlayan lisans öğrencileri başvuru yapabiliyor. 

PROJENİN SANAYİYE YARARI

Üç mühendislik öğrencisinin, Prof. Dr. Nursel Öztürk ve Yrd. Doç. Dr. Türker Özalp’in akademik danışmanlığında 2015-2016 döneminde TOFAŞ AŞ.’de yaptıkları bu proje kapsamında geliştirdikleri Erken Uyarı Sistemi (EWS), montaj hattında potansiyel hat duruşu yaşatacak araçları önceden tespit ediyor ve hangi istasyonda ne zaman duruş yaşanacağı, çözüm için yapılması gerekenlere ilişkin bilgiler veriyor.  Bu bilgiler ayrıca, mevcut uygulamalardan farklı olarak hat duruşu yaşanmadan önce ilgili istasyondaki yalın takım liderinin mobil telefonuna ve bilgisayarına mail olarak gönderilebiliyor.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [12-Kas-2016]

Haber Görüntüleme : 4.379 - 0