BUMKAL ekibinden TÜSEB proje başarısı

 

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı’na (TÜSEB) sunulan "Glikolitik Yolak Enzimlerinden Triozfosfat İzomerazın Osteosarkam ve Kemikleşme Metabolizması Üzerindeki Moleküler Etkilerinin Araştırılması" konulu proje kabul edildi.

TÜSEB A Grubu Acil Ar-Ge Proje Çağrıları kapsamında kabul edilen proje ile enerji metabolizmasında glikoliz yolağının kilit enzimlerinden olan Triozfosfat İzomerazın (TPI) osteosarkomdaki (kemik kanseri) rolü moleküler düzeyde ayrıntılı olarak ilk defa araştırılacak ve kanser hücrelerinin davranışı üzerindeki etkisi belirlenecek. Ayrıca, TPI’nın osteosarkomla ilişkili kemikleşme metabolizmasındaki rolü ortaya konulacak. Çalışma ile osteosarkomda enerji metabolizmasına yönelik ilaç geliştirme çalışmaları için yeni bir hedef belirlenmesi amaçlanıyor.

Bursa Uludağ Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO’dan Doç. Dr. Elif Ertürk'ün yürütücülüğünde BUÜ Moleküler Kanser Araştırma Laboratuvarları’nda (BUMKAL) gerçekleştirilecek olan projede, Danışman Prof. Dr. Ferda Arı'nın yanı sıra Dr. Gonca Tuna ve Dr. Sibel Çınar Asa araştırmacı olarak yer alıyor.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-May-2024]

Haber Görüntüleme : 784 - 3