Fen-Edebiyat Fakültesi’nden geleneksel “Bilim Günleri” etkinliği

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi, 2021 yılından itibaren düzenlediği “Bilim Günleri” etkinliğini bu yıl da gerçekleştirdi. Lisans Bitirme Tezleri kapsamında yapılan çalışmaların poster olarak sunulduğu etkinlikte davetli konuşmalar ve müzik dinletisi de yer aldı.

Programın açılış töreninde konuşan Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgen Osman, Lisans Programları Bitirme Çalışması Uygulama Esasları Yönergesi kapsamında düzenlenen etkinliğin lisans öğrencileri arasında araştırma kültürünün yayılmasında çok olumlu bir etkiye sahip olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Bilgen Osman; “Bu etkinlikler öğrencilerimizin TÜBİTAK 2209 A/B Projelerine olan ilgisini de artırdı. Programı düzenlemekteki bir diğer hedefimiz de yine öğrencilerimizin bilime bakış açılarını şekillendirebilmek ve bilim insanları ile bir araya getirebilmektir. Bu anlamda etkinliğimize katılan ve öğrencilerimize deneyimlerini aktaran tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

BİLİMDE EN ÖNEMLİ ROLÜ HAYAL GÜCÜ OYNAR!

Bilim Günleri davetli konuşmalarla devam etti. Programın ilk günü TÜBA asli üyesi Hacettepe Üniversitesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Adil Denizli, “Üniversite, Bilim ve Geleceğimiz” başlıklı konuşmasını yaptı. Öğrenciler ve akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği konuşmada Prof. Dr. Adil Denizli, bilimde en önemli rolü hayal gücünün oynadığını ve nitelikli çalışmaların ancak bilime yeterli bütçe ayrılmasıyla mümkün olacağını vurguladı. Konuşmanın ardından Rektör yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftçi, Prof. Dr. Adil Denizli’ye teşekkür belgesi takdim etti.

Organizasyonun devamında Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Funda Günsoy Turowski,  “Bilimin Tarihine Kısa Bir Yolculuk” sunumu yaparken, Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Didem Acar ise “Stresin Gölgesinde Güneşlenmek Mümkün Müdür?” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Bilimsel yaklaşımların tarihi ve stres ile mücadele etmenin yollarının anlatıldığı konuşmaların ardından Dekan Prof. Dr. Bilgen Osman sunum yapan öğretim üyelerine teşekkür belgelerini takdim etti.

TOPLAM 180 POSTER SUNUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Lisans öğrencilerinin Bitime Tezleri kapsamında hazırladıkları poster sunumları Fen Edebiyat Fakültesi giriş katında yapıldı. Etkinlikte Kimya (71), Sanat Tarihi (22), Coğrafya (31), Biyoloji  (37) ve Arkeoloji (19) bölümü öğrencileri tarafından toplam 180 poster sunuldu. Öğrenciler hazırladıkları posterleri ziyaret eden öğrencilere ve akademisyenlere çalışmalarıyla ilgili detaylı bilgiler verdi.

ETKİNLİKTE MÜZİK DİNLETİSİ DE YER ALDI

Bilim Günleri etkinliğinde Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müzik Eğitimi Bölümü Doktora öğrencisi İrem Avgın ve Yüksek Lisans öğrencisi Elif Aydın tarafından katılımcılar için çello ve keman dinletisi gerçekleştirildi. Fen-Edebiyat Fakültesi Fen Bölümleri Binası giriş katında gerçekleştirilen etkinliğine akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-May-2024]

Haber Görüntüleme : 744 - 11