Öğrencilerimizin bağışladığı kök hücreler iki hastayı iyileştirdi

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Büyükorhan Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören 2 öğrenci, düzenli olarak bağışladıkları kök hücreler sayesinde iki hastanın sağlığına kavuşmalarına vesile oldu.

BUÜ Büyükorhan MYO personeli ve öğrencileri, her yıl düzenli olarak Türk Kızılay’a kan bağışı, TÜRKÖK’e de kök hücre bağışı yapıyor. Alınan bu kök hücreler her yıl sisteme yüklenerek lösemi hastalarıyla eşleştiriliyor. MYO öğrencilerinden Halil Ulutaş ve Abdullah Doğan tarafından bağışlanan kök hücrelerin 2 lösemi hastasıyla eşleşmesinin ardından hücrelerin hastalara nakil işlemleri yapıldı. Naklin ardından 2 lösemi hastası da sağlığına kavuştu.

MUTLUYUZ!

Yaşanan sevindirici gelişme sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Halil Ulutaş ve Abdullah Doğan; “Biz insanı yaşat ki devlet yaşasın düşüncesini benimsemiş, bir neslin torunlarıyız. Bizde hasta kardeşlerimize nasıl umut olabiliriz diye düşünürken kan bağışı ve kök hücre bağışında bulunmak aklımıza geldi. Biz de her yıl düzenli olarak kan bağışı ve kök hücre bağışı yaparak bir insanın daha hayatını kurtarmak için mücadele ettik. Bizim bağışladığımız kanlar hastalara hayat verirken kök hücrelerde sistemde kayıtlı lösemi hastalarıyla eşleştiriliyor. Bu eşleştirmelerden 2 arkadaşımızın bağışladığı kök hücreler 2 lösemi hastasıyla eşleşti ve nakil yapıldı. Nakil olan lösemi hastaları sağlığına kavuştu. 2 insanın hayatını kurtarmak bizim için çok mutluluk verici bir duyguydu. Bağış yapmaya ve hayat kurtarmaya devam edeceğiz” dedi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-May-2024]

Haber Görüntüleme : 461 - 8