BUÜ’lü genç araştırmacıya gıda güvenliği alanında makale ödülü

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Ziraat Fakültesi’nde doktora çalışmalarını yürüten Büşra Acoğlu Çelik, Q1 sınıfındaki dergide yayınlanan proje makalesi ile Genç Araştırmacı Bilimsel Makale Yarışması’nda dereceye girmeyi başardı.

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde YÖK 100/2000 doktora bursiyeri ve Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (BITUAM) proje bursiyeri olarak görev alan Büşra Acoğlu Çelik, Q1 sınıfındaki LWT dergisinde yayınlanan "Effectiveness of different types of washing agents on reduction of pesticide residues in orange (Citrus sinensis)" başlıklı makalesi ile Gıda Güvenliği Derneği’nin organize ettiği Gıda Güvenliği Alanında Genç Araştırmacı Bilimsel Makale Yarışması’nda üçüncülük ödülüne layık görüldü.

BAP DESTEKLİ PROJENİN ÇIKTISI

BUÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde ve BİTUAM’da görev yapan Doç. Dr. Perihan Yolcı Ömeroğlu danışmanlığında Fen Bilimleri Enstitüsü’nde tamamlanan yüksek lisans tezi kapsamında gerçekleştirilen çalışma, BUÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi (BAP) tarafından desteklenen HDP (Z) - 2018/3 no’lu projenin çıktısı olarak elde edildi.

Uluslararası Gıda Koruma Derneği'ne bağlı olan Türkiye Gıda Güvenliği Derneği tarafından iki yılda bir düzenlenen Kongreye bu yıl 12 farklı ülkeden 450 bilim insanı, uzman ve sektör paydaşı katıldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-May-2024]

Haber Görüntüleme : 655 - 3