Yenişehir MYO’dan özel çocuklar için mezuniyet töreni

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu yönetimi, özel çocuklar için bir mezuniyet töreni düzenledi. Aileleriyle programa katılan çocuklar hep birlikte diploma almanın ve kep fırlatmanın keyfini yaşadı.

Yenişehir İbrahim Orhan MYO ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen “Özel Ellere Dokunan Eller” projesi kapsamında eğitim verilen özel gereksinimli çocuklara mezuniyet programı yapıldı. Düzenlenen törene Yenişehir Kaymakamı Mustafa Güney,  Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, ilçe protokolü, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

“TOPLUMUN GERÇEK GÜCÜ HER BİREYİNİN GÜÇLENDİRİLMESİYLE ÖLÇÜLÜR”

Mezuniyet töreninde konuşan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Nazmi İzli; “Özel çocuklarımızın sosyal, duygusal, fiziksel ve bilişsel gelişim alanlarını destekleyerek topluma sosyal entegrasyonlarını sağlamayı amaçlayan projenin ortaya çıkmasını sağlayan Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürümüz başta olmak üzere bizlere destek veren ve projede yer alan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Her çocuğun özel ve eşsiz olduğunu kabul etmek, onların yeteneklerini ve potansiyellerini görmek için ilk adımdır. Özel çocuklarımızın da hayalleri ve hedefleri vardır. Bizler onların bu hayallerini desteklemek ve gerçekleştirmek için elimizden geleni yapmalıyız. Onlara inanmak ve onlara güç vermek, onların yaşamlarında önemli bir rol oynamaktadır. Unutmayalım ki, bir toplumun gerçek gücü, içindeki her bireyin güçlendirilmesiyle ölçülür” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından özel öğrencilere anı belgeleri ilçe protokolü tarafından isimleri ve hobileri söylenerek takdim edildi. Tören, mezun öğrencilerin kep atması ve MYO Gıda Teknolojisi Programı öğrencilerinin dondurma ikramıyla sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-May-2024]

Haber Görüntüleme : 388 - 0