Innsbruck Üniversitesi ile “Secondos” projesi güçleniyor

 

Uludağ Üniversitesi’nin  Avusturya Innsbruck Üniversitesi ile 2011 yılından beri yürüttüğü değişim projesi “Secondos” genişleyerek sürüyor.

 Avusturya’da doğup büyüyen Türk kökenli  Innsbruck Üniversitesi öğrencilerinin bir yada iki dönem Uludağ Üniversitesi’nde öğrenim görmelerini ve Türk eğitim sistemini, kültürünü ve  insanını yakından tanıyıp, gelecekte iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunan  ve aynı zamanda Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin de Innsbruck Üniversitesinde öğrenim görme olanağı sağlayan Secondos Projesi, yapılan sözleşme sonucunda daha da genişledi.  Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay yenilenen “Secondos” sözleşmesini Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel, Eğitim Fakültesi Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı ve Secondos Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Hikmet Uysal ile birlikte imzaladı.

İmzalanan sözleşmeye göre, Beş yıldır iki Üniversite arasında başarılı bir şekilde yürütülen ve yenilenen “Secondos” projesi kapsamında Innsbruck Üniversitesi, lisans-yüksek lisans öğrencilerinden 2 kişiye bir dönemlik,  doktora öğrencilerinden 2 kişiye de 12 aylık burs verecek.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [31-Eki-2016]

Haber Görüntüleme : 3.567 - 0