Tıp öğrencisi Said ‘Dünya Şampiyonu’ oldu

 

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi öğrencisi Said Erkam Bıyıkoğlu, Bulgaristan’da düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda kendi kategorisinde dünya şampiyonu olmayı başardı.

Mayıs ayında Romanya’da düzenlenen Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’nda Avrupa 2.’si olan Said Erkam Bıyıkoğlu, 1-9 Ekim tarihleri arasında Bulgaristan’ın Blagoevgrad şehrinde düzenlenen 38. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda 21 yaş altı 55 Kg. kategorisinde dünya şampiyonluğu oldu. UÜ Tıp Fakültesi 1. Sınıf öğrencisi olan Said Erkam Bıyıkoğlu, hedefinin daha üst kategorilerde de madalyaya ulaşmak olduğunu açıkladı.

EN İYİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİM

Üniversite öğrenimi için Bursa’ya geldiğinde Yalova’da yaşayan milli takım antrenörü Engin Terzi ile tanıştığını söyleyen Bıyıkoğlu; “Lise yıllarından itibaren bilek güreşi sporu ile ilgileniyordum. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanıp Bursa’ya geldikten sonra Engin Terci hocamız ile tanıştım. Hocamla 4 ay gibi bir süre hazırlandıktan sonra Romanya’daki Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’na katıldım. Burada kendi kategorimde ikincilik elde ettim. Ancak bu asla benim tahammül edeceğim bir sonuç olmadı. Oradaki eksiklerimi görüp 3 ay boyunca sıkı bir çalışma programı gerçekleştirdim. Bulgaristan’da düzenlenen 38. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’na katıldım. 21 Yaş Altı 55. Kilo Kategorisi’nde Dünya Şampiyonu olmayı başardım” dedi.

TIP EĞİTİMİNE AKSATMADAN DEVAM

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi  1. Sınıf öğrencisi olan Said Erkam Bıyıkoğlu, okuduğu bölüm nedeniyle ders yoğunluğunun bulunmasına karşın antremanlarını aksatmamaya özen gösterdiğini vurguladı. Aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin lisanslı sporcusu olan Bıyıkoğlu, “Gerekli destekleri gördüğüm sürece yaptığım sporda en iyisi olmaya devam edeceğim. Tıp Fakültesi’nde aldığım eğitimimi de aksatmadan sürdüreceğim. Gelecekteki hedefim sporda büyük başarılara ulaşmış iyi bir doktor olmak” diye konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Eki-2016]

Haber Görüntüleme : 4.503 - 0