BUÜ’de Kadınlar Günü kutlandı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (BUKAM) tarafından organize edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı yoğun ilgi gördü.

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. Bursa Suluboya Derneği işbirliğinde hazırlanan “Kadın” temalı sergi açılışının gerçekleştirildiği organizasyonda "Yaşamdan Başarılı Örnek Kadınlar Buluşması" isimli bir de panel yapıldı. Moderatörlüğünü BUKAM Müdürü Prof. Dr. Nimet Haşıl Korkmaz’ın üstlendiği panelde; Çelik Kadın lakaplı ultra maraton koşucusu Sedanur Çelik, BUÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Perihan Yolcı Ömeroğlu, TOFAŞ Boya Üretim Müdürü Güneş Şık Savaş ve 2. Kadın Konukevi Müdürü Özge Arslan konuşmacı olarak yer aldı.

BUÜ’DE KADINLAR BİR ADIM ÖNDE

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, kadın haklarının elde edilme süreci hakkında kısa bir konuşma yaptıktan sonra, BUÜ’deki kadın çalışan ve öğrenci oranlarına dair bilgilendirmelerde bulundu. Üniversitede eğitim gören öğrencilerin yarısının kadın olduğuna işaret eden Rektör Yılmaz; “Bazı bölümlerimizde kadın öğrencilerimizin sayısı çok daha fazla. Genel durumda hemen hemen bir eşitlik söz konusu. Üniversitemizde yıllardır bu oran benzer seviyelerde gidiyor. Kadınlarımız eğitime daha fazla önem veriyor. Yüksek lisans ve doktora konusunda da ciddi bir ilerleme olduğunu gözlemliyoruz. Akademisyen ve idari personel noktasında ise kadınlarımız bir adım önde bulunuyor. Kadın personelimiz yüzde 54 iken, erkek personel sayımız yüzde 46’lar seviyesinde ilerliyor. Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bu özel programa imza atan BUKAM yöneticilerimize, konuşmacı olarak panelimize katılan konuklarımıza ve programı takip eden herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

KADIN HAKLARINI KORUMAK HER VATANDAŞIN GÖREVİ

BUKAM Müdürü Prof. Dr. Nimet Haşıl Korkmaz ise Türk milletinin kadına her zaman hak ettiği yeri verdiğine işaret ederek; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınların eşit şartlarda siyaset ve ekonomiye katılması için dünyada pek çok ülkeden önce yapmış olduğu hukuki düzenlemelerle güvence altına almış oldu. Bu düzenlemeleri korumak her vatandaşın görevidir. Tüm dünyada olduğu gibi bizler de 8 Mart’ı Dünya Kadınlar Günü olarak kutluyoruz. Programımızın hayırlı olmasını diliyor, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından mini bir piyano dinletisi ve halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Devamında "Yaşamdan Başarılı Örnek Kadınlar Buluşması" isimli panelin yapıldığı program, Kadın Arama Kurtarma Derneği’nin (ANDA) sunumu ile tamamlandı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [08-Mar-2024]

Haber Görüntüleme : 1.354 - 17