Uludağ Üniversitesi'nde 'UFUK 2020' turu

Uludağ Üniversitesi’nde “UFUK 2020” turu

Avrupa Birliği’nin 7. Çerçeve Programı kapsamında araştırma ve inovasyonu teşvik eden ve 71 milyar Euro bütçeli Araştırma Fonu Programı “UFUK 2020”, Uludağ Üniversitesi’nde düzenlenen bir çalıştay ile tanıtılacak.

Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ULUTEK) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ortaklığında 5-6 Ekim’de Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan UFUK (HORİZON) 2020 Çalıştayı’na; TÜBİTAK yöneticileri, AB proje uzmanları, öğretim üyeleri ve özel sektör temsilcileri katılacak.

71 MİLYAR EURO’LUK DEV BÜTÇE

Avrupa Birliği fonları için araştırmaların güçlendirilmesi, inovasyonun teşvik edilmesi, bilim insanları ile sanayi ve KOBİ’lerin AB destekli projeler için fon alabilmesinin kolaylaştırılması hedefiyle düzenlenecek olan UFUK 2020 Çalıştayı’nın üniversitelere ve Bursalı sanayicilere yeni bakış açıları getirmesi hedefleniyor. AB 7. Çerçeve Programı’nın devamı olarak 71 Milyar Euro’luk dev bütçesi ile dikkati çeken UFUK 2020 Araştırma Fonu Programı, 2014-2020 yılları arasında sürdürülecek ve Avrupa Komisyonu tarafından yürütülecek.

BÖLGE SANAYİCİSİ VE ÜNİVERSİTELER BİLGİLENDİRİLECEK

UFUK 2020 Çalıştayı’nda, proje çağrılarının tanıtımı, proje yazımına yönelik eğitimler ve ortaklıklar oluşturulması için platformlar hakkında bilgiler verilecek. Çalıştay’da, bölgedeki sanayi kuruluşlarıyla üniversitelerin çeşitli projelerde yer almalarına destek verilmesi ve kurumsal kapasitelerinin artırılması amaçlanıyor. Proje çağrılarına uygun konuların nasıl bulunacağı ve hali hazırda oluşan konsorsiyumlara ortaklık konusunda eğitimlerin yapılacağı Çalıştay’da, çeşitli başarı hikayeleri de yer alacak.

UFUK 2020’DE PROJE TİPLERİ VE FONLAMA MODELLERİ

AB Komisyonu, UFUK 2020’de farklı proje türleri için farklı oranlarda destek miktarları belirledi.

 

UFUK 2020 Programı kapsamındaki desteklenecek proje türleri ve destek oranları şöyle:

 

-Ar-Ge Hibeleri projeleri : %100

-Yenilik Hibeleri projeleri : %70 (Kar amacı gütmeyen kuruluşlar için : %100)

-Destek ve Koordinasyon Eylemleri (CSA) projeleri : %100

-ERC projeleri : %100

-Marie Sklodowska-Curie projeleri : %100 (Marie Sklodowska-Curie Co-Fund projeleri hariç)

-Ortak Fonlama (Co-Funding) Eylemleri projeleri ise %70’i bulan oranlarda fonlanmaktadır.

-KOBİ Fonlama Aracı 3 Faz’dan oluşmakta olup ilgili fazlara dair destek oranları aşağıdaki şekildedir:

-Faz 1: Sabit Destek: 50.000 Avro

-Faz 2: %70

-Faz 3: Doğrudan destek yok

Programı’nda benimsenen sadeleştirme prensibi kapsamında kuruluş tipi ve proje türünden bağımsız tek bir orana (%25) dönüştürülmüş, gerçek dolaylı maliyeti de içeren farklı dolaylı maliyet oranları yürürlükten kaldırılmıştır.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [02-Eki-2015]

Haber Görüntüleme : 2.417 - 0